Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKOJ SE SMEŠE NOVI IZBORI? Nema dogovora, Most naprasno prekinuo razgovore sa HDZ-om do ponedeljka

Članovi pregovaračkog tima hrvatske stranke Most iznenada su prekinuli pregovore oko usklađivanja programske platforme sa HDZ-om, javlja "Jutarnji list".

Pregovori su, navodno, prekinuti bez ikakvog obrazloženja s Mostove strane, prenosi "Jutarnji list". Izvor iz HDZ-a za ovaj list kaže kako su iz Mosta samo rekli da pregovora neće biti do ponedeljka.

Regionalna N1 TV je, medjutim, prenela da im je izvor iz Mosta nezavisnih lista, rekao da je sve u redu, da se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o dezinformacijama, i da se pregovori u ponedjeljak nastavljaju normalno.

HDZ i Most, podsetimo, u prvoj fazi pregovarali su o sedam Mostovih uslova, a kad se to prilično privelo kraju, ovve nedelje krenuli su u razgovore oko programa i sastava buduće Vlade.

Iako su s obe strane stizale informacije kako se još ne razgovara o konkretnim imenima i resorima, nego o usklađivanju programa, navodno je ipak zapelo oko nekih kadrova.

Inače, juče je na Pantovčaku održan prvi krug konsultacija sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović o mandatu nove vlade, ali je konstatovano da nije stranka zasad nema podršku 76 zastupnika.

Drugi krug konsultacija zakazan je za ponedeljak 10. oktobra, a predsednica je najavila da će konstitutivnu sednicu Sabora zakazati za 14. oktobar.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Most iznenada prekinuo razgovore sa HDZ-om

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016

ZAGREB - Članovi pregovaračkog tima hrvatske stranke Most prije pola sata su iznenada prekinuli pregovore oko usklađivanja programske platforme sa HDZ-om, javlja "Jutarnji list" ...Pregovori su, navodno, prekinuti bez ikakvog obrazloženja s Mostove strane, prenosi "Jutarnji list". Izvor iz HDZ-a...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.