Da Srebrenica ne živi pod hipotekom zločina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da Srebrenica ne živi pod hipotekom zločina

Kandidat koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić pozvao je danas "sve glasače iz Srbije", koji imaju pravo glasa u BiH, da na predstojećim lokalnim izborima 2. oktobra glasaju za njega za načelnika opštine Srebrenica.

On je na konferenciji za novinare kazao da je u interesu pre svega Srba, da pobedi kandidat koji će se zalagati za bolji život svih stanovnika Srebrenice, kao i da je u toj opštini već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 17 godina "načelnik koji se zalaže samo za jednu naciju i to bošnjačku".

"Ne radi se mnogo na zadržavanju mladih i podizanju standarda. Mi živimo u prošlosti. Srebrenica živi pod hipotekom zločina. Spominju se samo bošnjačke žrtve, ali ne i srpske. Cilj nam je da pobedimo Bošnjake na izborima, kako bi svima poboljšali život", rekao je Grujičić.

On je pozvao sve koji imaju dvojno državljanstvo, odnosno sve koji su živeli u Srebrenici, da glasaju za njega i istovremeno obećao da će pomoći onima koji nemaju dokumenta BiH da ih dobiju.

"Hoću da alarmiram ljude da daju doprinos gradu u kome su živeli. Sela u opštini Srebrenica strašno izgledaju, zapuštena su i opustela, kao da se rat juče završio", rekao je Grujičić.

Grujičić je predstavio i program koji će sprovoditi a koji se zasniva na jačanju partnerstva svih građana, boljoj saradnji sa Republikom Srpskom, Vladom Srbije, Federacijom BiH, ruralnom razvoju.

"Radićemo na iskorišćavanju prirodnih resursa, podršci mladima da ostanu i zaposle se u Srebrenici, na boljoj saradnji sa verskim zajednicama, jačaćemo socijalnu politiku", rekao je Grujičić.

Predstavnik koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Radomir Pavlović rekao je da je veoma važno glasati za predstavnika Srba, "jer aktuelna vlast u Srebrenici nastoji da uruši Dejtonski sporazum i potisne Republiku Srpsku, iako se opština Srebrenica nalazi na njenoj teritoriji".

"Potrebno je i da Srebrenicu vratimo u razvijene opštine. Svima koji hoće da dođu obezbedićemo prevoz", rekao je Pavlović.

Koaliciju "Zajedno za Srebrenicu" čini svih 10 srpskih političkih partija, a kandidat te koalicije za načelnika opštine Mladen Grujičić dobio je i podršku Srpske pravoslavne crkve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.