Zapad ne reaguje na Albance

Izvor: RTV Pink, 10.Jan.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad ne reaguje na Albance

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić ocenio je da Zapad nastavlja da primenjuje politiku dvostrukih standarda prema Srbiji i Albaniji.



Dačić je, povodom pojavljivanja snimka karte velike Albanije na rezidenciji albanskog premijera Edija Rame, podsetio da je više puta javno izražavao sumnju da će "naši zapadni partneri uopšte reagovati na ovakve situacije", rekao je Dačić u intervjuu "Politici". Da je obrnuto, ukazao je on, da je neko u Beogradu na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << zgradi vlade ili "Bokeljki" napravio kartu velike Srbije, to bi bio problem o kojem bi raspravljali i Evropska komisija i Savet bezbednosti. "Mi ne prihvatamo tu ideju da je nekome sve dopušteno. Svako treba da bude vrednovan prema zaslugama, prema doprinosu", kaže Dačić. On, takođe, smatra da je pojavljivanje snimka mape "velike Albanije" potez koji je apsolutno u neskladu sa javno izraženom željom Tirane za normalizacijom odnosa, kao i sa pozivima da premijer Aleksandar Vučić poseti Albaniju. Prema njegovim rečima, to potvrđuje da ideje o velikoj Albaniji nisu srpska izmišljotina, nego da realno postoje i da su velika pretnja stabilnosti u čitavom regionu. Rama je organizovao da se za novogodišnje praznike na fasadi njegove vile u Tirani projektuje ista slika mape "velike Albanije" koja je izazvala veliki diplomatski skandal na utakmici Srbija-Albanija u oktobru 2014, navodi "Politika", što se vidi i na fotografiji koja je danas objavljena uz tekst. Sliku osvetljene vile sa projekcijom zastave Rama je postavio i na zvaničnu stranicu svog profila na Fejsbuku, što je izazvalo oduševljenje njegovih pristalica, zaključuje "Politika".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTV Pink...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.