Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će biti s najdužim koalicionim partnerstvom u Srbiji?

Ana Brnabić imaće većinu za formiranje Vlade, iako bi saga oko njenog izbora mogla da podeli najduže koaliciono partnerstvo na političkoj sceni, ono između Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije. Da li odbijanje Dragana Markovića Palme da podrži mandatarku znači i razlaz s Ivicom Dačićem?

Izvor: N1

Iako je više puta rekao da je njegov stav o mandatarki Ani Brnabić poznat, Dragan Marković Palma u poslednjoj izjavi za medije kaže da ipak treba >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sačekati sredu.

Sreda je blizu, ali Ivica Dačić kaže da ima vremena da se priča oko budućnosti koalicije. Međutim, daje i odgovor koji može da uputi na to da koalicija neće preživeti Anu Brnabić.

„Vi znate da je i ranije bilo nekih stvari oko kojih se nismo slagali. Meni bi bilo žao ako ta koalicija ubuduće ne bi funkcionisala“, kaže Dačić.

I u Srpskoj naprednoj stranci čekaju sredu, ali s manje nedoumica od socijalista: „Koliko sam razumela gospodin Marković će dati podršku Vladi, ali neće podržati mandatara. Ne znam da li je moguće praviti baš takve podele, ali ajde, dobro, ima još vremena. Ja lično mislim da se takve podele teško politički opravdavaju“, kaže Jadranka Joksimović.

Novinar Nedeljnika NIN Zoran Preradović je gostujući u Novom danu rekao da je siguran da Dragan Marković Palma neće promeniti mišljenje. U suprotnom, kako kaže, ne bi mogao da se vrati u Jagodinu:

„Poznajući površno Palmu, neće glasati za Anu, sasvim je jasno da neće biti deo vladajuće koalicije, ali mislim da ga to neće oštetiti. On ima svoj atar i tu je suveren neće moći da ga ošteti ni Vučić“

Novinar Zoran Panović saglasan је s tom ocenom:

„Palma bi posle Ive Štira bio drugi političar koji bi zbog ideoloških ubeđenja napustio vlast. Štir je rekao da će da se bavi demohrišćanskom idejom, a Palma će se domaćinskom Srbijom baviti iz Jagodine“.

Dragan Marković Palma i Ivica Dačić su u političkom braku od 2008. i od tada su četiri puta zajedno izlazili kroz izbore. Ipak, seksualna orijentacija buduće premijerke, mogla bi Dačića da ostavi samog.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Koalicija SPS-JS pred velikim iskušenjem

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017

Ana Brnabić imaće većinu za formiranje Vlade, iako bi saga oko njenog izbora mogla da podeli najduže koaliciono partnerstvo na političkoj sceni, ono između Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije. Da li odbijanje Dragana Markovića Palme da podrži mandatarku znači i razlaz s Ivicom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.