Lajčak se sastao s Dačićem, potom sa Nikolićem

Izvor: Blic, 24.Maj.2012, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak se sastao s Dačićem, potom sa Nikolićem

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, koji je došao u Beograd na razgovore sa srpskim zvaničnicima i liderima glavnih političkih stranaka, sastao se jutros s predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem, rečeno je agenciji Beta u ambasadi Slovačke.

Posle susreta, Lajčak se u sedištu Srpske napredne stranke sastao s

novoizbranim predsednikom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tomislavom Nikolićem.

Kako navode u ambasadi, slovački minsitar u Beogradu će odvojeno razgovarati i sa šefom diplomatije Vukom Jeremićem i ministrom odbrane Draganom Šutanovcem. Jeremić i Šutanovac su visoki funkcioneri Demokratske stranke.

Slovačko Ministartsvo spoljnih poslova saopštilo je uoči Lajčakove posete da će teme razgovora biti situacija u Srbiji posle opštih izbora i evropske integracije Srbije.

Kako je najavljeno, Lajčak u Beograd donosi i poruke šefa Evropske komisije Žozea Manuela Baroza i šefice evropske službe za spoljne poslove Ketrin Ešton, a glavni cilj posete je upravo sastanak s predstavnicima glavnih političkih partija u Srbiji.

Prema njegovim rečima, sada je važno kakav program i prioritete će imati nova vlada, a ne kako će izgledati.

Pored tradicionalnih bilateralnih tema, tako]e privredne saradnje, Lajčak želi s Jeremićem i liderima glavnih srpskih političkih stranaka da razgovara i o regionalnoj saradnji na Balkanu, saopšteno je u Bratislavi.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak razgovarao s Dačićem, pa s Nikolićem

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012

Slovački minsitar u Beogradu će odvojeno razgovarati i sa šefom diplomatije Vukom Jeremićem i ministrom odbrane Draganom Šutanovcem..BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, koji je došao u Beograd na razgovore sa srpskim zvaničnicima i liderima glavnih političkih stranaka,...

Nastavak na Kurir...

Lajčakova "šatl diplomatija" u Beogradu

Izvor: Mondo, 24.Maj.2012

Miroslav Lajčak sastao se jutros sa Ivicom Dačićem i Tomislavom Nikolićem, a slede susreti sa Jeremićem i Šutanovcem. Lajčak donosi poruku EU. Dačić: Rekao sam mu da bi mi u koaliciju sa DS.

Nastavak na Mondo...

Nikolić Lajčaku:Ja sam za evropski put Srbije

Izvor: Mondo, 24.Maj.2012

Miroslav Lajčak sastao se jutros sa Ivicom Dačićem i Tomislavom Nikolićem. Dačić: Rekao sam mu da bi mi u koaliciju sa DS. Nikolić: Zalažem se za evropski put Srbije. Slede susreti sa Jeremićem i Šutanovcem.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.