Dačić pozvao ministre spoljnih poslova EU da otvore poglavlje 23

Izvor: Studio B, 06.Feb.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić pozvao ministre spoljnih poslova EU da otvore poglavlje 23

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je u Amsterdamu ministre spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije da odobre izveštaj o ispunjenosti merila za otvaranje poglavlja 23 u predpristupnim pregovorima Srbije sa EU, saopštio je srpski MSP.

"To je preduslov da uspemo da ostvarimo planiranu dinamiku i da otvorimo poglavlja 23 i 24 tokom holandskog predsedavanja (EU). Ova dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poglavlja ne samo da imaju veliki značaj za proces reformi već se neki njihovi delovi direktno tiču pitanja migracija. Dosadašnje postupanje Srbije po pitanju migratorne krize možda daje najbolju sliku zrelosti naših institucija i spremnosti da poštujemo vladavinu prava", rekao je Dačić na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova Eu i država kandidata.

On je kazao da Srbija radi na okončanju priprema za otvaranje još pet poglavlja - 5 o javnim nabavkama, 13 o ribarstvu, 20 o preduzetništvu i industrijskoj politici, 25 o istraživanju i razvoju i 26 o prosveti i omladini.

"Nadamo se da ćemo tokom 2016. godine dobiti vašu podršku da većina njih, ako ne i sva, budu otvorena", kazao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.