Dačić: Vučić može da bude miran što se tiče SPS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2015, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vučić može da bude miran što se tiče SPS-a

Predsednik vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je SPS deo vlade i da "nije toliko glup da ruši sam sebe" i dodao da premijer Aleksandar Vučić "može da bude miran".

"S tog aspekta, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić može da bude miran jer ja to ne radim, ne zbog njega, nego zato što imamo taj dogovor koji podrazumeva našu saradnju. Ako on nije zadovoljan tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnjom, nema nikakvog problema da SPS ne bude više deo vladajućeg bloka", rekao je Dačić u intervjuu za Politiku.

Dačić je ocenio da bi na eventualnim vanrednim izborima rezultat vladajućih stranaka bio isti ili veći nego na prošlim.

"Ako ih bude, ja te izbore mogu da definišem kao odgovor na stalne napade. Dvojac Boris Tadić - Čedomir Jovanović kaže da su izbori jedino rešenje. Ja znam da ljudi moraju nešto da pričaju ali ne mogu da razumem zašto imaju takve samoubilačke namere", rekao je Dačić.

On je dodao da oni nisu nikakva alternativa i da je ono što je Vlada ostvarila u vreme njihove vladvine bila fatamorgana.

Libijske vlasti obećali da će rešiti pitanje nestalih građana Srbije

On je dodao da su libijske vlasti obećale da će rešiti slučaj kidnapovanih radnika srpske ambasade u toj zemlji, ali da su mogućnosti Srbije ograničene jer se radi o drugoj državi.

"Naše mogućnosti su ograničene jer se radi o drugoj državi, a i tamo postoji više vlasti. Naše bezbednosne službe i naše ministarstvo su bili u Libiji, razgovarali sa libijskim vlastima, oni su obećali da će taj slučaj biti rešen", rekao je Dačić.

Vezista u ambasadi Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić kidnapovani su 8. novembra u libijskom gradu Sirt.

Dačić je rekao da je, pre tog događaja, na kolegijumima ministarstva više puta razgovarano o bezbednosti ali da su i predstavnici same ambasade smatrali da je važno da tamo budu prisutni.

"Oni su čak bili i protiv izmeštanja iz Tripolija, iako vlada Libije koju priznaju zapadne zemlje nije više u Tripoliju nego u Tobruku... Iznova ćemo razmotriti ovu situaciju ali prvo da se reši pitanje kidnapovanih", rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.