DAČIĆ OTKRIVA: Ko je važna ličnost čija se poseta očekuje u Srbiji!

Izvor: Press, 28.Feb.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ OTKRIVA: Ko je važna ličnost čija se poseta očekuje u Srbiji!

Još od osamdesetih godina prošlog veka nismo imali priliku da ugostimo nekog predsednika ove zemlje.
Izjavivši kako Srbija očekuje posetu predsednika SAD Baraka Obame na sastanku sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić indirektno je potvrdio nagađanja medija da na jesen u "istorijsku posetu" u Srbiju dolazi predsednik SAD, Barak Obama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Na sastanku u Vašingtonu Keri je podržao napredak u Briselskom dijalogu, reforme koje Srbija sprovodi, liderske korake u stabilizaciji Balkana i izrazio želju da će SAD imati dobre odnose sa Srbijom.
– Mislim da je to veliko priznanje za Srbiju i velika pohvala i satisfakcija za sve ono što je Srbija uradila u proteklim godinama – istakao je Dačić.

Osim što je istakao očekivanje da će i Keri posetiti Srbiju kada dođe na ministarski savet OEBS-a u decembru i da će to biti prilika za dalji razvoj bilateralnih odnosa, Dačić je rekao i da očekuje Obamu:
– Rekao sam Keriju da bi bio red da predsednik SAD poseti Srbiju, jer je poslednji put u Beogradu bio Džerald Ford, pre 30 godina. Keri mi je rekao da će to preneti predsedniku Obami – rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Barak Obama,   Vašington

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.