Rok za prigovore istekao, RIK uskoro stavlja tačku

Izvor: Telegraf.rs, 05.Maj.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za prigovore istekao, RIK uskoro stavlja tačku

Rok za ulaganje prigovora na vanredne parlamentarne izbore ponovljene na 15 biračkih mesta istekao je u 20 sati. RIK uskoro treba da proglasi konačne rezultate.

Republička izborna komisija večeras bi trebalo da proglasi konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora nakon ponovoljenog glasanja u 15 izbornih jedinica 4. maja.

Sednica RIK-a na kojoj će se raspravljati o eventualnim prigovorima na jučerašnje ponovljeno glasanje treba da počne u 21 čas. Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kompletirani i glasovi s biračkog mesta 22 na Novom Beogradu, na kom je sinoć bilo "nesuglasica" u Biračkom odboru.

Nakon rasprave, RIK bi trebalo da saopšti zvanične i konačne rezultate izbora sa 100 odsto obrađenih biračkih mesta.

Do ovog trenutka poznati su rezultati sa 99,99 odsto obrađenih biračkih mesta i prema podacima RIK-a najviše glasova osvojila je lista oko SNS 48,25 odsto, zatim SPS-JS 10,95, SRS 8,10 odsto, "Dosta je bilo" 6,02 odsto, DS 6,02 odsto glasova, Dveri-DSS 5,03 odsto, SDS-LDP-LSV 5,02 odsto, SVM 1,50 odsto, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Zelena stranka 0,63 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

To znači da je u skupštini SNS dobio 131 mandat, SPS-JS 29 mandata, SRS 22, DS 16, "Dosta je bilo" 16, Dveri-DSS 13, SDS-LDP-LSV 13, SVM četiri, Zukorlić dva, SDA Sandžaka dva mandata, Partija za demokratsko delovanje i Zelena stranka po jedan mandat.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIK objavio konačne rezultate

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2016

U četvrtak u 20 sati je istekao rok za podnošenje prigovora na ponovljene vanredne parlamentarne izbore, održane u sredu, 4. maja, na 15 biračkih mesta u Srbiji...Republička izborna komisija večeras bi trebalo da proglasi ukupne konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, na kojima...

Nastavak na Radio 021...

RIK objavio konačne rezultate izbora, u Skupštini predstavnici 12 lista

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2016

Republička izborna komisija (RIK) objavila je večeras konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, prema kojima će svoje predstavnike u novom skupštinskom sazivu imati 12 izbornih lista...Prema podacima RIK-a sa 8.377 obrađenih biračkih mesta, lista oko SNS-a osvojila je 48,25 odsto...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rok od 30 dana za izveštaje o troškovima u kampanji

Izvor: RTS, 06.Maj.2016, 10:39

Politički subjekti koji su učestvovali u izbornoj kampanji dužni su da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaje o troškovima izbornih kampanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora. . ...

Nastavak na RTS...

15. Međunarodni festival harfe: Star Harps

Izvor: DANuBeogradu.rs, 06.Maj.2016

Od 16. do 24. maja u Beogradu će biti održan 15. Međunarodni festival harfe pod sloganom „Star Harps“. Festival će biti u novom, redizajniranom svetlu sa još kvalitetnijim i interesantnijim programom. Pored umetnika iz Srbije predstaviće se i gosti iz Italije, Rusije i Slovenije. Sam festival,...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Višak listića u kutiji i prepravljen zapisnik, a sve regularno

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2016

Na ponovljenim izborima u Panteleju na biračkom mestu 22 u Gornjem Matejevcu je nakon glasanja u kutiji bilo više listiće nego izašlih birača, tvrde iz Grupe građana “Iskreno za Niš”. Ipak, predsednik odbora je sam prepravio brojeve, a Opštinska izborna komisija to prihvatila.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.