U toku oduzimanje fiktivnih pasoša

Izvor: S media, 07.Nov.2010, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku oduzimanje fiktivnih pasoša

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je širom Srbije u toku oduzimanje fiktivnih pasoša i dokumenata dobijenih na osnovu lažne prijave boravka.

Dačić je za agenciju Beta u Prokuplju kazao da je u toku i hapšenje onih koji su učestvovali u lažnim prijavama boravka, ali i onih koji su lažno prijavljivali kosovske Albance na svoje adrese.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rečima, taj problem je bio najvidljivi u opštini Merošina jer je reč o maloj opštini, ali sličnih slučajeva ima širom Srbije pa su čak i više izraženi u većim sredinama.

U opštini Merošina počelo je sudjenje četvorici policajaca optuženih da su učestvovali u izdavanju fiktivnih pasoša Albancima sa Kosova koji su prijavljivali boravak u toj opštini.

Gradjani Kosova imaju prava na srpski pasoš, ali je od Srbije iz EU traženo da im se ne izdaju biometrijska dokumenta za koja ne važi vizni režima. Ta dokumenta mogu da dobiju gradjani koji imaju prebivalište u centralnoj Srbiji.

Dačić će danas otvoriti novoasfaltirani put koji povezuje opštine Prokuplje i Blace sa srednjevekovnim manastirom Ajdanovac. Put je dugačak desetak kilometara, a asfaltiranje puta finansirala je Vlada Srbije. Najavljeno je da će manifestaciji prisustvovati i patrijarh srpski Irinej.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog fiktivnih pasoša

Izvor: RTS, 07.Nov.2010

U toku je akcija oduzimanja fiktivnih pasoša i dokumenata dobijenih na osnovu lažne prijave boravka, rekao ministar policije Ivica Dačić. Hapse se svi oni koji su lažno prijavljivali kosovske Albance na svoje adrese, naglasio Dačić. ..Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da je širom...

Nastavak na RTS...

Dačić: U toku oduzimanje fiktivnih pasoša

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2010

Dačić je rekao da je u toku oduzimanje fiktivnih pasošadobijenih na osnovu lažne prijave boravka

Nastavak na Večernje novosti...

Provera i oduzimanje fiktivnih pasoša u toku

Izvor: Mondo, 07.Nov.2010

Širom Srbije je u toku oduzimanje fiktivnih pasoša i dokumenata dobijenih na osnovu lažne prijave, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Mondo...

Dačić: U toku oduzimanje fiktivnih pasoša

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2010

Ministar policije rekao je danas da ja širom Srbije u toku oduzimanje fiktivnih pasoša i dokumenata dobijenih na osnovu lažne prijave boravka.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.