Sprečen pokušaj krijumčarenja lekova i foto-aparata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2010, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen pokušaj krijumčarenja lekova i foto-aparata

HORGOŠ -

Carinici su danas na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa pograničnom policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja lekova i fotoaparata ukupne vrednosti oko 9.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Detaljnom kontrolom autobusa koji je dolazio iz Švajcarske i saobraćao na relaciji Cirih - Kruševac, otkriven je pokušaj krijumčarenja 141 kutije lekova vrednosti preko 4.000 evra.

Penzionerka, M.J. (71) iz Vrnjačke Banje cariniku je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla da nema ništa da prijavi za carinjenje, ali su detaljnim pregledom prtljaga koji se nalazio ispred njenog sedišta pronađene kutije lekova.

Putnica je pokušala da unese u zemlju najrazličitije lekove, među kojima su se nalazili i citostaci i hormonske tablete.

M.J. je izjavila da je lekove trebalo da preda nekome u Beogradu, a protiv nje je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom.

Na istom graničnom prelazu u automobilu marke "nissan", novosadskih registarskih oznaka, koji je ulazio u zemlju u koloni predviđenoj za putnike koji nemaju šta da prijave, otkrivena su tri profesionalna "canon" fotoaparata, vrednosti od više od 4.000 evra.

Carinik je najpre pronašao jedan nov foto-aparat marke "canon Eos 5D mark 2" ispod oborenih zadnjih sedišta, potom je vozaču rekao da vozilo uveze u garažu radi detaljne kontrole, ali je primetio da je za to vreme saputnica bez odobrenja, s tašnom na ramenu, ušla u zgradu špedicije.

U njenoj torbi je, potom, pronađen još jedan takav fotoaparat, navodi se u saopštenju.

Daljim pregledom vozila pronađen je i treći fotoaparat "canon Eos 550 D", koji se nalazio u kaseti između vozačevog i suvozačevog sedišta, dok se ambalaža za fotoaparate nalazila ispod prednjih patosnica.

Protiv vozača, B.Š. iz Novog Sada i njegove saputnice A.I iz istog grada, podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA HORGOŠU OTKRIVENI ŠVERCOVANI LEKOVI I FOTO APARATI

Izvor: Kurir, 13.Dec.2010

BEOGRAD- Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa pograničnom policijom, sprečili su pokušaj šverca lekova i foto-aparata ukupne vrednosti oko 9 hiljada evra. Detaljnom kontrolom autobusa koji je dolazio iz Švajcarske, koji saobraća na relaciji Cirih - Kruševac, kod penzionerke...

Nastavak na Kurir...

Horgoška carina zaustavila krijumčare

Izvor: S media, 13.Dec.2010

Carinici su danas na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa pograničnom policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja lekova i fotoaparata ukupne vrednosti oko 9.000 evra, saopštila je Uprava carina...Detaljnom kontrolom autobusa koji je dolazio iz Švajcarske i saobraćao na relaciji Cirih - Kruševac,...

Nastavak na S media...

Zaustavljen pokušaj krijumčarenja

Izvor: 025info.rs, 14.Dec.2010, 16:42

Carinici su juče na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa pograničnom policijom,  sprečili pokušaj krijumčarenja lekova i foto-aparata ukupne vrednosti oko 9 hiljada evra. Detaljnom kontrolom autobusa koji je dolazio iz &S

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.