Horgoška carina zaustavila krijumčare

Izvor: S media, 13.Dec.2010, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horgoška carina zaustavila krijumčare

Carinici su danas na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa pograničnom policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja lekova i fotoaparata ukupne vrednosti oko 9.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Detaljnom kontrolom autobusa koji je dolazio iz Švajcarske i saobraćao na relaciji Cirih - Kruševac, otkriven je pokušaj krijumčarenja 141 kutije lekova vrednosti preko 4.000 evra.

Cigle heroina >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << krio u medicinskom pojasu

Penzionerka, M.J. (71) iz Vrnjačke Banje cariniku je rekla da nema ništa da prijavi za carinjenje, ali su detaljnim pregledom prtljaga koji se nalazio ispred njenog sedišta pronadjene kutuje lekova.

Putnica je pokušala da unese u zemlju najrazličitije lekove, medju kojima su se nalazili i citostaci i hormonske tablete.

M.J. je izjavila da je lekove trebalo da preda nekome u Beogradu, a protiv nje je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom.

Krijumčari ljudi iza rešetaka

Na istom graničnom prelazu u automobilu marke “nišan“, novosadskih registarskih oznaka, koji je ulazio u zemlju u koloni predvidjenoj za putnike koji nemaju šta da prijave, otkrivena su tri profesionalna "canon“ fotoaparata, vrednosti od više od 4.000 evra.

Carinik je najpre pronašao jedan nov foto-aparat marke "canon Eos 5D mark 2“ ispod oborenih zadnjih sedišta, potom je vozaču rekao da vozilo uveze u garažu radi detaljne kontrole, ali je primetio da je za to vreme saputnica bez odobrenja, s tašnom na ramenu, ušla u zgradu špedicije.

U njenoj torbi je, potom, pronadjen još jedan takav fotoaparat, navodi se u saopštenju.

Pokušala da prokrijumčari kokain u telu

Daljim pregledom vozila pronadjen je i treći fotoaparat "canon Eos 550 D“, koji se nalazio u kaseti izmedju vozačevog i suvozačevog sedišta, dok se ambalaža za fotoaparate nalazila ispod prednjih patosnica.

Protiv vozača, B.Š. iz Novog Sada i njegove saputnice A.I iz istog grada, podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.