Rekao mi je da uzmem kredit ako nemam pare da mu dam

Izvor: Blic, 28.Apr.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekao mi je da uzmem kredit ako nemam pare da mu dam

Doktoru Eugenu Slaviku dao sam 700 evra 2005. godine za lečenje sina, a 8. januara ove godine sam mu dao 300 evra mita - optužio je Žarko Milošević na jučerašnjem suđenju dr Slavika osumnjičenog da je tražio 500 evra od Miloševića, a primio 300 evra, kako bi operisao njegovog maloletnog sina D. M. (11), kome je konstatovan tumor u grudnom košu.

Milošević je rekao da mu je Slavik tražio čast za operaciju sina u decembru prošle godine.

- Kažem da nemam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pare, radim, on kaže „uzmi kredit”, kažem da sam do guše u kreditima, a gospodin Slavik kaže „imaš rodbinu, prijatelje, svi će da ti daju za dete”. Dali su mi tada novac u školi u koju je išao moj sin, a posle je ispalo da operacija nije ni potrebna - rekao je Milošević.

- Tražio je 300 evra pre operacije, ali je kazao da to nije konačna suma, već da ću morati da dam još 200 evra. Stavio sam mu 8. januara 300 evra na sto i rekao: „Evo, prebrojte”. Doktor je rekao da nema šta da broji jer mi veruje - tvrdio je Milošević.

Slavik se branio pred sudom da mu je Milošević namestio ceo slučaj i da je ostavio pare u njegovoj kancelariji dok je doktor bio na hodniku kliničnog centra Srbije.

- Milošević je imao psihičke smetnje i nije mogao da se nosi sa problemima oko zdravstvenog stanja njegovog sina. Bio je agresivan, depresivan i govorio je da će se ubiti. Danima je dolazio u moju kancelariju i ponavljao: „Doktore koliko da častim”. Morao sam da ga smirim i rekao da da 300 evra. Doktori tako postupaju sa pacijentima sa psihičkim problemima, jednostavno im kažemo šta žele da čuju - kazao je Slavik.

Doktor je naglasio da nije mislio da uzme novac, već da je to bio način da smiri Miloševića. Kada je 8. januara video pare u svojoj kancelariji, Slavik je, kako je tvrdio, pošao da nađe Miloševića da bi mu ih vratio, ali je u tom trenutku došla policija i uhapsila ga.

Suđenje će biti nastavljeno u sredu, 29. aprila, kada bi sud mogao da izrekne presudu.

Loši snimci razgovora

Na suđenju su izvedeni tonski snimci na kojima se čuje kako Slavik govori: „Nemoj da donosiš 50 ili 100 evra, za to ne mogu da ih odvedem ni na večeru, ako možeš skupi 300 evra pre operacije i 200 evra posle”.

Slavikovi advokati izneli su primedbe da snimci nisu jasni, pa je tročlano sudsko veće kojim predsedava sudija Aleksandar Trešnjev odlučilo da snimci budu ponovo pušteni posle otklanjanja šumova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje suđenje lekaru Eugenu Slaviku

Izvor: Kurir, 27.Apr.2009, 06:37

BEOGRAD, 27. aprila 2009. (Beta) - Pred Okružnim sudom u Beogradu danas počinje suđenje lekaru Eugenu Slaviku (63) optuženom da je uzeo mito od 300 evra za operaciju jedanaestogodišnjeg dečaka D. M. iz Beograda. Prema navodima optužnice, Slavik je 8. januara na Institutu za neurologiju Kliničkog...

Nastavak na Kurir...

Slavik negira da je tražio, ali potvrđuje da je uzeo pare

Izvor: 24sata, 27.Apr.2009

"Dečakov otac Žarko Milošević insistirao je da mi da novac, znojio se, molio me da mu kažem koliko da mi da, a ja sam davao neodređene odgovore, ali sam mu na kraju rekao da donese 300 evra", rekao je Slavik u svojoj odbrani, dodajući da nije imao nameru da uzme novac, nego samo da Miloševića...

Nastavak na 24sata...

Degradacija svedoka

Izvor: Danas, 27.Apr.2009

Lekar neurohirurg Eugen Slavik, optužen za mito za operaciju devetogodišnjeg dečaka, izjavio je juče pred Okružnim sudom u Beogradu da je dečakov otac „blago retardiran“, pa je doktor odlučio da sa detetovim ocem razgovara o novcu za operaciju kako bi sprečio njegove burne reakcije.

Nastavak na Danas...

Slavik negira da je tražio mito

Izvor: Kurir, 28.Apr.2009

BEOGRAD - Hirurg Eugen Slavik negirao je juče da je od Žarka Miloševića, čijeg sina je doktor lečio, tražio mito da operiše malog Dejana. Doktor je objasnio da je on "formalno" prihvatio da ga dečakov otac časti, jer je, prema njegovim rečima, on bio agresivan kako prema sebi tako i prema...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.