Nebojša Čović: Besmislene tvrdnje da sam naručio ubistvo Đinđića

Izvor: Blic, 19.Sep.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Čović: Besmislene tvrdnje da sam naručio ubistvo Đinđića

BEOGRAD - Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović odbacio je danas kao besmislicu i insinuaciju tvrdnju da je on naručio ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića.

"Najgore je odgovarati na besmislene priče i insinuacije. Ako je to zaista izjavio advokat Srđa Popović, onda je sasvim izvesno da je on Milošu Simoviću rekao da to kaže. Posle svega što sam doživeo sa Dejanom Milenkovićem Bagzijem, pa i ovoga sada, nemam više šta da kažem na tu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << temu", rekao je Čović agenciji Beta.

Čovek koga je Miloš Simović naveo pod nadimkom Ćoki, a koji je navodno naručio ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića je bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović, izjavio je danas advokat porodice Đinđić Srđa Popović podgoričkom radiju Antena M.

"Iskaz Simovića je još uvek potpuno neodređen. Mislim da je važno što je on posvedočio da je Tužilastvu za organizovani krminal ispričao ko je sve bio upleten u atentat, ko je znao, ko je naručivao", rekao je Popović Anteni M.

Na pitanje na koga se odnose nadimci Ćoravi i Ćoki, Popović je odgovori da je Simović "jasno objasnio da se radi o Čoviću".

Podsetimo, "Blic" je u minula dva dana objavio izvode iz izjave Miloša Simović, pismeno date pre godinu danaTužilaštvu za organizovani kriminal, u

kojoj je kao naručioca ubistva Đinđića naveo čoveka iz vlasti sa nadimcima Ćoravi i Ćoki.

"...Otišao sam na Cerak u kuću kod Mekera (Milorada Ulemeka Legije) da vidim šta treba. Bio sam sa bratom Aleksandrom. Ušli smo u dvorište, tu je bio neko od obezbeđenja i odveli su nas iza kuće u salon za goste. Pitao nas je šta ima, a gestikulacijom pokazao na donji deo uveta da treba da se uradi Đinđa, odnosno predsednik Vlade, Zoran Đinđić", naveo je Simović

.

"Uzeo je novinu i precrtao je sliku premijera. Rekao je da je bio na sastanku i da mu to trazi Ćoki, što meni, a ni Aci, tada taj nadimak ništa nije značio, pa smo ga pitali o kome se radi. Rekao je Ćoravi i pored sike napisao ime i prezime ko je naručio atentat", naveo je Simović.

Simović je prošle nedelje dva dana iznosio odbranu pred Specijalnim sudom na ponovljenom sudjenju za ubistvo Đinđića, ali je odbio da govori o detaljima uz najavu da će o pozadini ubistva govoriti na posebnom suđenju za koje je siguran da će biti održano.

Simović je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora za učestvovanje u ubistvu Đinđića, a sud mu je odobrio ponovljeno suđenje jer mu je suđeno u odsustvu.

Povezane vesti: Naručilac psovao Spasojevića posle akcije kod hale „Limes“ Kalinić potvrdio na sudu da je Zvezdan Jovanović ubio premijera Đinđića Suđenje Simoviću i Kaliniću za ubistvo premijera Sutra suđenje Simoviću i Kaliniću za ubistvo Đinđića Novo suđenje Simoviću i Kaliniću zbog atentata

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović demantuje optužbe

Izvor: RTS, 19.Sep.2011

Tvrdnje da je naručio ubistvo premijera Zorana Đinđića, bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović odbacio kao besmislice i insinuacije. Čović u izjavi za RTS kaže da sebe ne prepoznaje u iskazu Miloša Simovića. Mene nikada nisu zvali ni Ćoki ni Ćoravi, ali znam neke u Vladi Srbije koje su...

Nastavak na RTS...

Čović: Nisam naručio ubistvo Đinđića

Izvor: Politika, 19.Sep.2011

Advokat Srđa Popović smatra da je osoba koju Miloš Simović pominje kao naručioca ubistva Đinđića Nebojša Čović..Nebojša Čović odbacio je juče kao besmislicu tvrdnju da je on naručio ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića...„Najgore je odgovarati na besmislene priče i insinuacije....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.