Krasić: Šešelj pobedio zdravstvene probleme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2010, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Šešelj pobedio zdravstvene probleme

ZEMUN -

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj koji je operisan u Hagu u četvrtak 28. oktobra pojaviće se na statusnoj konferenciji u Haškom tribunalu 2. novembra jer je pobedio zdravstvene probleme, izjavio je danas u Zemunu šef pravnog tima za odbranu lidera SRS Zoran Krasić.

Krasić, koji je i visoki funkcioner parlamentarne SRS, rekao je da će javnost u utorak na statusnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konferenciji na kojoj će se raspravljati o administrativnim i statusnim pitanjima, "imati prilike da vide da je hirurška intervencija na srcu očuvala onaj deo srca rezervisan za mržnju prema SAD, NATO paktu i Evropskoj uniji koji su najveći neprijatelji srpskog naroda".

Krasić je na konferenciji za novinare rekao da je Šešelj objavio dve nove knjige od kojih se jedna zove "Haška antisrpska giljotina" i tiče se svih 37 sudskih predmeta koji su bili u Haškom tribunalu, počev od procesa Dušku Tadiću do Nasera Orića.

Tadić, nekadašnji čelnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Kozarcu, uhapšen je 1994. u Nemačkoj i prvi je kome je suđeno pred Tribunalom u Hagu. Osuđen je na 25 godina zatvora 1997. za zločine protiv čovečnosti i kaznu služi u Nemačkoj.

Orić, zapovednik muslimanskih snaga Armije Bosne i Hercegovine optužen da nije sprečio ubistvo Srba u Podrinju i razaranje njihove imovine, osuđen je 2006. na dve godine zatvora, a na osnovu žalbe je 2008, oslobođen svih optužbi.

Šešelj je objavio i knjigu pod nazivom "Sistematsko kršenje procesnih prava Slobodana Miloševića tokom haškog suđenja" koja obuhvata pritvor bivšeg jugoslovenskog i srpskog predsednika i koja se završava sa pravosudnim ubistvom Miloševića.

Milošević je prebačen 2001. u zatvor Haškog tribunala u kome je 2006 umro ne dočekavši kraj procesa u kome je bio optužen za zločine protiv čovečnosti.

Krasić očekuje da će 2. novembra sekretarijat tribunala "opet pokazati neku licemernu humanost kako bi pokazao da navodno vodi računa o zdravlju Šešelja i da iskazuje brigu".

Krasić je ukazao i na mogućnost da Šešelju zbog lošeg zdravlja, Sudsko veće pokuša ponovo po svaku cenu da nametne branioca, ali da će vođa SRS, "u svakoj varijanti, pobediti Haški tribunal".

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH između 1991. i 1993. godine

Lider radikala se dobrovoljno predao Haškom tribunalu februara 2003, a suđenje mu je počelo u novembru 2007.

Šešelj je 21. januara 2009. dodatno optužen za nepoštovanje tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji identitet po nalogu Pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja ove godine.

Šešelj je 4. februara 2010. po drugi put optužen zbog objavljivanja u Knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Šešelju operacija sačuvala deo srca rezervisan za mržnju prema SAD, NATO-u i EU'

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Okt.2010

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj koji je operisan u Hagu u četvrtak 28. oktobra pojaviće se na statusnoj konferenciji u Haškom tribunalu 2. novembra jer je pobedio zdravstvene probleme, izjavio je danas u zemunu šef pravnog- tima za odbranu lidera SRS Zoran

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Šešelj se vraća u sudnicu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2010

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, koji je u četvrtak 28. oktobra operisan u Hagu, pojaviće se na statusnoj konferenciji u Haškom tribunalu 2. novembra, jer je pobedio zdravstvene probleme, izjavio je šef pravnog tima za odbranu lidera SRS Zoran Krasić...Visoki funkcioner...

Nastavak na Vesti-online.com...

Najveći neprijatelji: Šešelju operacija sačuvala dio srca rezervisan za mržnju prema SAD, NATO-u i EU

Izvor: Cafe.ba, 01.Nov.2010, 13:52

Krasić, koji je i visoki funkcioner parlamentarne SRS, rekao je da će javnost u utorak na statusnoj konferenciji na kojoj će se raspravljati o administrativnim i statusnim pitanjima, imati prilike da vide da je hirurška intervencija na srcu očuvala onaj dio srca rezervisan za mržnju prema SAD,...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.