Haški sud pokrenuo postupak protiv sudskog veštaka

Izvor: Blic, 16.Feb.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški sud pokrenuo postupak protiv sudskog veštaka

Sudsko veće Haškog tribunala pokrenulo je postupak protiv veštaka Berka Zečevića za nepoštovanje suda, jer smatra neopravdanim njegove razloge da se ne odazove pozivu za svedočenje u postupku protiv nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Tribunal je 4. februara izdao nalog, umesto optužnice, protiv Zečevića i nalog za njegovo hapšenje, a ovi dokumenti do juče su imali oznaku poverljivosti.

Berko Zečević je obrazložio da je već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet puta bio u Hagu i svedočio na suđenjima Slobodanu Miloševiću i generalima Dragomiru Miloševiću i Stanislavu Galiću i kao svedok o činjenicama, na suđenju Momčilu Krajišniku.

Zečević je profesor Mašinskog fakulteta u Sarajevu i balistički veštak. Pre rata u BiH radio je u fabrici koja se bavila proizvodnjom artiljerijske i raketne municije i avionskih bombi.

Zečevića je u petak, 11. februara, u njegovom stanu u Sarajevu uhapsila Sudska policija Suda BiH, po nalogu Haškog tribunala. Sud BiH je Zečeviću odredio pritvor do izručenja Tribunalu.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ZEČEVIĆ U ČETVRTAK LETI ZA HAG

Izvor: Kurir, 16.Feb.2011

BANJALUKA- Sudski veštak iz Sarajeva Borko Zečević u četvrtak će biti izručen Haškom tribunalu, koji ga potražuje zbog neodazivanja na poziv da svedoči u slučaju protiv nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, izveštavaju mediji u Republici Srpskoj...Zečevića će u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.