Dačić: Kontrola naoružanja

Izvor: Studio B, 20.Sep.2010, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kontrola naoružanja

MUP Srbije preduzelo je brojne aktivnosti na kontroli lakog naoružanja preko programa za razvoj UN, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić na sastanku sa stalnim predstavnikom UN u Srbiji Vilijemom Infanteom.

Odlukom Saveta ministara, Evropska unija je odlučila da podrži nastavak saradnje između UNDP i Centra za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kontrolu lakog naoružanja u jugoistočnoj i istočnoj Evropi, a dogovoreno je da u 2010. godini u Srbiji bude uništeno 28.000 komada oružja, kaže se u saopštenju MUP, izdatom posle sastanka.

Dačić je napomenuo da je u MUP, u fazi izrade, Novi zakon o oružju i municiji kojim će se regulisati postupak izdavanja oružanih listova i predaja oružja.

Viljiam Infante se zahvalio MUP Srbije na partnerskom odnosu prema sistemu UN u Srbiji, pohvalio je saradnju na svim poljima i napomenuo da će Program UN za razvoj biti partner MUP u svakom projektu gde nedostaje finansijska, logistička, tehnička ili bilo koja druga pomoć, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dačić najavio novi zakon o oružju

Izvor: NaDlanu.com, 20.Sep.2010

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas novi zakon o oružju i municiji kojim će biti regulisan postupak izdavanja oružanih listova i predavanja oružja. Dačić je danas u Beogradu razgovarao sa stalnim predstavnikom i rezidencijalnim...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.