Povećan broj napada na Microsoft Silverlight

Izvor: Informacija.rs, 21.Maj.2014, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj napada na Microsoft Silverlight

Ako koristite staru verziju Microsoftovog Silverlight, pravo je vreme da je ažurirate, a evo i zbog čega. Broj drive-by download napada malverima koji koriste ranjivosti u Silverlight je porastao i mogao bi da premaši broj napada na Javu, otkrila je najnovija analiza brojnih popularnih hakerskih alata. Napadači dodaju exploite za Silverlight ranjivosti u svoje exploit alate, koje koriste za napade sa weba, upozorili su stručnjaci Cisco Systems. Oni kažu da su exploiti za Silverlight obeležili drive-by napade u prethodnih mesec dana.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Silverlight ranjiviji od Jave

Izvor: ITsvet.com, 22.Maj.2014, 09:04

Microsoftov web video i plugin za interaktivne sadržaje namenjen višestrukim platformama Silverlight je bio pogođen većim brojem napada od strane hakera u poslednje vreme. Kako se javna svest o slabim tačkama u okvir u flasha i Java-e povećava to su sigurnosni istraživači kompanije Cisco Systems...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.