NATO treba da ojača sajber odbranu, ali se članice alijanse ne slažu oko uloge NATO

Izvor: Informacija.rs, 05.Jun.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO treba da ojača sajber odbranu, ali se članice alijanse ne slažu oko uloge NATO

Ministri NATO saglasili su se u utorak da treba raditi na jačanju odbrane od sajber napada, ali su se mišljenja ministara o tome koliko bi NATO trebalo da uradi za zaštitu manjih članica od potencijalno razarajućih hakerskih napada razlikovala, prenela je agencija Rojters. Prošle godine NATO je zabeležio više od 2500 slučajeva sajber napada na svoje sisteme, rekao je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen. On je dodao da su članice alijanse tako povezane da napad na jednog saveznika, ukoliko se ne reaguje brzo i efikasno, može uticati i na sve ostale.

Nastavak na Informacija.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZABRINUTI ZBOG HAKERA: NATO raspravlja o sajber odbrani!

Izvor: Kurir, 05.Jun.2013

Ministri NATO saglasili su se u utorak da treba raditi na jačanju odbrane od sajber napada, ali su se mišljenja ministara o tome koliko bi NATO trebalo da uradi za zaštitu manjih članica od potencijalno razarajućih hakerskih napada razlikovala...Prošle godine NATO je zabeležio više od 2500 slučajeva...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.