KRVOLOK Ova ptičica ima svoju mračnu tajnu

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVOLOK Ova ptičica ima svoju mračnu tajnu

Prelepa velika senica očarava bojama svog perja i prelepim cvrkutom. Iako izgleda simpatično i bezopasno, ova ptica daje pravo značenje izrazu "kljucanje po mozgu".

Ova ptica je poznata i kao zombi senica, jer može svojim oštrim kljunom da probije lobanju drugih ptica, kojima potom pojede mozak.

Ipak, ove ptice se najčešće hrane zrnevljem i orašastim plodovima. Zahvaljujući istom tom oštrom kljunu, ove ptice uspevaju da probiju tvrdu ljusku orašastih plodova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ipak, kada se svađaju oko hrane sa drugim pticama, senice imaju običaj da budu krvoločne.

Dešavalo se da prolaznici vide senice kako u kljunu nose telo druge ptice koju su ubili. Potom je ispuste na zemlju, čisto da bi bili sigurni da su je dokrajčili. Ova ptica koja uglavnom živi na prostoru Evrope i Bliskog istoka pravi je dokaz da izgled ume i da prevari.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KRVOLOK Ova ptičica ima svoju mračnu tajnu

Izvor: Cafe.ba, 22.Dec.2014

Prelijepa velika sjenica očarava bojama svog perja i prelijepim cvrkutom. Iako izgleda simpatično i bezopasno, ova ptica daje pravo značenje izrazu "kljucanje po mozgu"...Lijepa, mala ptica je zapravo prikriveni monstrum..Ova ptica je poznata i kao zombi sjenica, jer može svojim oštrim kljunom da...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.