Presuda Šešlju do 31. marta

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Šešlju do 31. marta

Haški tribunal još uvek nije obavestio Srbiju o datumu izricanja presude lideru SRS Vojislavu Šešelju, ali su načelno rekli da se to može očekivati do 31. marta, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je za TV Pink rekao da će se Srbija o zahtevu Tribunala da Šešelj prisustvuje izricanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << presude odrediti kada i definitivno stigne taj zahtev, navodeći da će Srbija poštovati svoje međunarodne obaveze i svoj zakon, ali da sa druge strane mora da vodi računa o ukupnoj stabilnosti u zemlji i u društvu.

Upitan da li će Srbija da uhapsi Šešelja ako bude morala, Ljajić je rekao da u ovom momentu na to pitanje ne može da odgovori ni sa da, ni sa ne.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.