Luka Mišetić: Sedam točaka koje se namjerno prešućuju oko Oluje

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Avg.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Mišetić: Sedam točaka koje se namjerno prešućuju oko Oluje

ZAGREB - Odvjetnik Ante Gotovine pred Haškim sudom Luka Mišetić odgovorio je na svom blogu Srpskom Narodnom Vijeću i agenciji SENSE na prezentaciju 'Oluja u Haagu' koju su oni predstavili u petak u ZagrebuVezane teme.

Mišetić u odgovoru koji je naslovio 'Malo istine o Oluji u Haagu' kaže da se u prezentaciji namjerno zataškava ono sto je Haški tribunal utvrdio u presudama u slučaju Gotovina.

U odgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << koji možete pročitati ovdje Mišetić piše da ICTY je zaključio slijedeće u sedam ključnih točaka:

1. Nije bilo udruženog zločinačkog poduhvata na hrvatskoj strani.

2. Krajinski Srbi nisu deportirani iz Hrvatske od strane hrvatskih vlasti, već su napustili Hrvatsku iz drugih razloga nevezanih od nezakonito ponašanje od strane hrvatskih dužnosnika;

3. Hrvatska vlast, ne samo da nije dopustila zločine protiv Srba i srpske imovine, nego je bila aktivno protiv tih zločina;

4. Potvrđeno je 20.000 kuća nisu spaljene nakon Oluje. Broj je vjerojatno bliži 5000 i to u oba sektora, Sjever i Jug;

5. Presudom je utvrđeno da je ukupno 44 civila ubijeno od strane hrvatskih snaga, a ne 320 kako je tvrdilo Tužiteljstvo, a nije ni 600 kao što je tvrdio HHO, a pogotovo ne 2000 kako tvrdi 'Veritas' i Savo Štrbac.

6. Nije bilo politike neistraživanja zločina od strane hrvatskih vlasti.

7. Stambeni zakoni poslije Oluje nisu bili u koliziji sa međunarodnim humanitarnim pravom.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.