Haško tužilaštvo odlučilo: Doživotna za Ratka Mladića

Izvor: Press, 07.Dec.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haško tužilaštvo odlučilo: Doživotna za Ratka Mladića

"Bila bi uvreda za žrtve, kako preživele tako i za mrtve, ali i uvreda za pravdu da se dodeli bilo koja kazna manja od najstrožije prediđene zakonom", rekao je tužilac Artur Traldi.
Haško tužilaštvo zatražilo je danas da Ratko Mladić, koji je optužen za ratne zločine uključujući genocid nad više hiljada muslimana >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Srebrenici 1995. godine, bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora, javio je Rojters.

"Bila bi uvreda za žrtve, kako preživele tako i za mrtve, ali i uvreda za pravdu da se dodeli bilo koja kazna manja od najstrožije predviđene zakonom", rekao je tužilac Artur Traldi.

Mladić (74) optužen je po dve tačke optužnice u vezi sa ratom u BiH kako bi se razdvojila etnički čista srpska država od multietničke BiH, pored političkog lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, koji je osuđen u martu na 40 godna zatvora.
Mladić poriče optužbe.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.