Izvor: Radio Dunav, 15.Avg.2016, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS ISTIČE ROK ZA ISPLATU TREĆE RATE POREZA NA IMOVINU

Rok za isplatu treće rate poreza na imovinu, po rasporedu koji je predviđen za naplatu ovog poreza, ističe danas, 15. avgusta. Nakon te uplate, građanima je ostala poslednja četvrta rata za koju rok ističe 15. novembra. U skladu sa  Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji za izbegavanje plaćanja poreza na imovinu za fizička lica predviđena je kazna od 5.000 dinara, dok se za svaki dan kašnjenja naplaćuje zatezna kamata. Ona uvek iznosti deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << odsto plus referentna kamatna stopa na godišnjem nivou. Ono na šta posebno treba obratiti pažnju jeste činjenica da lokalne samouprave nemaju više obavezu da šalju opomene građanima koji su dužnici, niti da ih posebno obaveštavaju da će zbog neplaćene rate protiv njih biti pokrenuta prekršajna prijava.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Rok za plaćanje treće rate poreza ističe danas, zatezna kamata za kašnjenje uplate čak 14 odsto!

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2016

Rok za uplatu trećeg dela dažbina za imovinu ističe danas. Zatezni "penali" trenutno iznose 14 odsto na godišnjem nivou. Zbir prve tri rate treba da bude namiren zaključno sa 15. avgustom DANAS ističe rok za uplatu treće rate poreza na imovinu. Iako se tačan iznos koji svaki...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.