ZAHTEV BRISELU: Beograd traži od EU kontrolu vazdušnog prostora iznad Kosmeta

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHTEV BRISELU: Beograd traži od EU kontrolu vazdušnog prostora iznad Kosmeta

BEOGRAD - Vlada Srbije podnela je zvaničan zahtev Evropskoj uniji da preuzme nadzor i upravljanje službama kontrole vazdušnog prostora iznad Kosova, nakon što Mađarskoj istekne mandat.

Zahtev je, kako tvrdi prištinski list Koha ditore pozivajući se na izvore u Briselu, podneo šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić u septembru ove godine u Briselu.

Kako se navodi u teksu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zahtev je podnet na sastanku sa zvaničnicima Saveta Evropske unije.

"Predstavnik Vlade Srbije obrazložio je zahtev približavanjem Srbije Evropskoj uniji i NATO, na osnovu normalizacije odnosa između Srbije i Kosova u dijalogu u Briselu, te regionalne saradnje i ekspertize u oblasti vazduhoplovstva", rekao je međunarodni diplomata.

Dodao je da je ovaj argument pozdravljen od zvaničnika u Briselu i da ima verovatnoće da zaživi.

(RTS/Koha ditore)

Autor: Foto: Dado Đilas
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Albanci otimaju i nebo iznad Kosova

Izvor: Cafe.ba, 27.Nov.2015, 11:53

BEOGRAD - Vlasti u Prištini pokušaće narednih dana da kao jednu od tema dijaloga sa Beogradom postave i pitanje kontrole vazdušnog prostora iznad Kosova i Metohije, pišu "Večernje novosti"...Taktika Albanaca je da iskoriste iskrenu želju Srbije da se uvede avio-linija na relaciji Beograd - Priština,...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.