Vokri: Istorijski trenutak

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vokri: Istorijski trenutak

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je da je prijem u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) istorijski trenutak.

"Bićemo u mogućnosti da okupimo ljude kroz fudbal, kako na terenu, tako i van njega. To je naša vizija za budućnost kao 55. članica UEFA", rekao je Vokri posle glasanja na Kongresu UEFA u Budimpešti.

Kosovo je od 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine i proglašenja nezavisnosti pokušalo da postane član UEFA i Svetske fudbalske federacije (FIFA).

UEFA je na današnjem Kongresu priznala Kosovo većinom glasova, iako je prethodno odbijeno da se promeni Statut koji bi dozvolio prijem iako nije članica Ujedinjenih nacija.

Slučaj je podržan u UEFA pošto je FIFA 2014. dozvolila Kosovu da igra medjunarodne prijateljske utakmice, osim protiv bivših jugoslovenskih republika.

Kosovo će moći da igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji ako postane član FIFA.

Vladajući savet FIFA sastaće se u ponedeljak u Meksiku.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vokri: Prijem u Uefu istorijski trenutak za Kosovo

Izvor: RTS, 03.Maj.2016

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je da je prijem u Evropsku fudbalsku uniju istorijski trenutak. . "Bićemo u mogućnosti da okupimo ljude kroz fudbal, kako na terenu, tako i van njega. To je naša vizija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.