Vlada Srbije spremna za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Prva.rs, 19.Dec.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije spremna za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

U raspravi o Informaciji o procesu pridruživanja Evropskoj uniji, ocenjeno je da je Vlada Srbije posvećena evropskom putu i da nastoji da ispuni sve obaveze u procesu pridruživanja.

Kako se navodi u saopštenju iz vlade, šef Misije EU u Srbiji Majkl Davenport, koji je učestvovao u raspravi, visoko je ocenio spremnost Srbije da implementira Briselski sporazum i doprinese normalizovanju stanja na Kosovu i Metohiji. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << />
On je izrazio zadovoljstvo zbog dobre organizacije i uspešnosti Samita premijera Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, održanog ove nedelje u Beogradu, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.
 
DEVENPORT: ČLANSTVO U EU STRATEŠKI CILJ SRBIJE

Vlada Srbije i Vučić su sednici Vlade ponovili posvećenost evropskim integracijama, kao i da je to najveći spoljnopolitički cilj Srbije, izjavio je Devenport.

"Mislim da je jasno da je članstvo u EU najveći strateški cilj Srbije i ove vlade", istakao je Devenport novinarima prilikom obilaska Agencije za restutuciju.

Vlada Srbije je ranije saopštila da je Devenport, koji je učestvovao u raspravi o Informaciji o procesu pridruživanja Evropskoj uniji, visoko ocenio spremnost Srbije da implementira Briselski sporazum i doprinese normalizovanju stanja na Kosovu i Metohiji. 

On je izrazio zadovoljstvo zbog dobre organizacije i uspešnosti Samita premijera Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, održanog ove nedelje u Beogradu, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima. 

 
Vlada usvojila rebalans budžeta i uputila sa u skupštinu po hitnom postupku
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkom budžetu za 2014. godinu i uputila ga Narodnoj skupštini Srbije na razmatranje po hitnom postupku. 

Kako je saopšteno posle sednice vlade, ova izmena zakona predložena je da bi značajne uštede ostvarene u budžetu u ovoj godini mogle da se iskoriste za vraćanje zaostalih obaveza i dugova. 

Vlada je usvojila i Predlog zakona o energetici i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Vlada je povukla iz skupštinske procedure Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.
Izvor: Tanjug

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Devenport: Članstvo u EU strateški cilj Srbije

Izvor: Prva.rs, 19.Dec.2014

"Mislim da je jasno da je članstvo u EU najveći strateški cilj Srbije i ove vlade", istakao je Devenport novinarima prilikom obilaska Agencije za restutuciju. . .Vlada Srbije je ranije saopštila da je Devenport, koji je učestvovao u raspravi o Informaciji o procesu pridruživanja Evropskoj uniji,...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.