VUČIĆ SA AMBASADOROM HOLANDIJE: Podrška Srbiji na putu u EU

Izvor: Kurir, 06.Mar.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ SA AMBASADOROM HOLANDIJE: Podrška Srbiji na putu u EU

BEOGRAD - Ambasador Holandije u Srbiji Loran Luis Stokvis preneo je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da je Holandija spremna da sa Srbijom podeli iskustva u kontroli vodnih tokova i regulisanju vodnih sistema, kako se ne bi ponovile prošlogodišnje katastrofalne poplave, navodi se u saopštenju vlade.

Ambasador je preneo Vučiću da Vlada Holandije pruža podršku evropskim integracijama Srbije i sprovođenju ekonomskih reformi i pozdravio potpisivanje aranžmana sa MMF-om. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Vučić je, kako se dodaje, informisao ambasadora Stokvisa o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, kao i reformskim merama koje Vlada preduzima u cilju ekonomskog oporavka.

Tokom susreta razgovaralo se i o primeni holandskih iskustava u diverzifikaciji izvora energije, posebno kroz veće korišćenje obnovljivih izvora energije. Ukazano je i na velike mogućnosti u saradnji Srbije i Holandije u oblasti poljoprivede i IT sektora, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.