Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Evropskoj uniji preti propast

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer upozorava da bi Evropskoj uniji mogao doći kraj.

- Ako više ne umemo da cenimo vrednosti Evropske unije, ona će onda propasti - rekao je Štajnmajer u intervjuu za "Zidojče cajtung" u izdanju za ponedeljak.

Prema njegovim rečima, prošla godina bespoštedno je pokazala da su izvesnosti koje su decenijama važile za apsolutno sigurne, iznenada potpuno dovedene u pitanje.

- Večni mir na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << našem kontinentu, Evropa bez alternativa, to jednostavno više ne važi - rekao je Štajnmajer.

- Finansijska kriza, izbeglički talas u Evropi i šok zbog referenduma u Britaniji gurnule su Evropsku uniju u žestoke turbulencije - upozorio je on i naveo da sada desničarski populisti pokušavaju da iskoriste trenutak i tobožnji neuspeh EU za pridobijanje podrške.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova će, najavio je on, pokrenuti svojevrsnu turneju po Nemačkoj i Evropi kako bi se razgovaralo sa gradjanima o EU i njenoj budućnosti.

- Želimo da čujemo kritiku i da vidimo šta u Evropi štima a šta ne štima - rekao je Štajnmajer.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.