Štajnmajer: EU nema pravo da histeriše nakon rezultata referenduma u Britaniji

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: EU nema pravo da histeriše nakon rezultata referenduma u Britaniji

Na stolu se ne nalaze svi odgovori o izlasku Velike Britanije iz EU, strane treba pažljivo da slušaju jedni druge, izjavio je šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer uoči sastanka sa kolegama iz Francuske, Italije i zemalja Beneluksa.

„Na stolu se ne nalaze svi odgovori o izlasku Velike britanije iz EU. Sve zavisi koliko pažljivo budemo slušali jedni druge“, rekao je šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer.

Štajnmajer je naveo da je savremena Evropa uspešan projekat mira i stabilnosti.

„Sastajemo se u sastavu predstavnika država koji treba da damo signal da nećemo odustati od Evrope. To je uspešan projekat mira i stabilnosti, možda, jedini region u svetu koji postoji decenijama“, rekao je ministar.

On je dodao da goruća pitanja u Evropi ostaju migracija i bezbednost.

„Migracija i izbeglice — to su velike teme na koje treba odgovoriti… Druga velika tema je bezbednost. Po tom pitanju postoje velika očekivanja za evropsku saradnju“, rekao je šef nemačke diplomatije.

Štajnmajer je naveo da EU nema pravo da histeriše nakon rezultata referenduma u Velikoj Britaniji, te da je potrebna razmena mišljenja o aktuelnim problemima.

„Situacija je takva da ne dozvoljava padanje u histeriju, ni u stanje šoka“, izjavio je ministar. Prema njegovim rečima, treba se osloboditi sujete.

„Potrebna je razmena mišljenja“, naveo je on. Šef nemačke diplomatije je naglasio da Evropa ne može da dozvoli sebi „ni depresiju, ni pasivnost“.

Prema njegovim rečima, on u ovom trenutku „nema odgovora na sva ta pitanja“.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nemačka neće dozvoliti nikome da otme Evropu"

Izvor: B92, 25.Jun.2016

Berlin -- Šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer rekao je da Nemačka neće dozvoliti nikome da “otme Evropu“...On je istakao uverenje da i ostale države osnivači Evropske unije imaju snagu da pošalju sličnu poruku i da će propagirati jedinstveni stav...Za sastanak osnivača EU se...

Nastavak na B92...

Oland: „Bregzit“ stavio pod znak pitanje budućnost čitave planete

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2016, 09:36

Izlazak Velike Britanije iz EU se neće odraziti na članstvo zemlje u UN, ali je pod znak pitanja stavio budućnost cele planete, rekao je predsednik Francuske Fransoa Oland nakon sastanka sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom u Parizu.. . Fransoa Oland je izjavio da „bregzit“ neće imati...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.