Sastanak delegacija Srbije i Kosova

Izvor: Akter, 05.Avg.2015, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak delegacija Srbije i Kosova

U Briselu će danas biti održan sastanak delegacije Kosova i predstavnika Srbije povodom sporazuma o međusobnom priznanju polisa za osiguranje vozila

Delegacija Kosova koju predvodi ministarka za dijalog sa Srbijom, Edita Tahiri otputovala je juče u Brisel na sastanak sa predstavnicima Srbije.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, na sastanku uz posredovanje EU i Saveta evropskih biroa osiguranja biće reči o aspektima primene Sporazuma o međusobnom priznanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << osiguranja vozila, koji je potpisan 23. juna u Briselu u prisustvu premijera Kosova i Srbije, Isa Mustafe i Aleksandra Vučića i visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Ovaj sporazum je trebalo da stupi na snagu 24 jula.

Na sastanku će se razgovarati i o svim tehničkim aspektima priprema za uspešan početak primene sporazuma prema planu za njegovu implementaciju, o čemu će izvestiti obe strane.

Delegacija Kosova zastupa stav da bi sporazum trebalo sprovesti u potpunosti, što je pre moguće, ali ne kasnije od 10 avgusta.

Kako je najavljeno Tahiri će se susresti sa predsednikom Evropskog biroa osiguravajućih društava Žanom Zanersom sa kojim će se razgovarati o mogućnostima produbljivanja saradnje i perpspektivi učlanjenja Kosova u taj biro.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.