Sastanak Zapadni Balkan-EU za rast privrede u Beogradu

Izvor: Beta, 23.Okt.2014, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Zapadni Balkan-EU za rast privrede u Beogradu

BEOGRAD, 23. oktobra 2014. (Beta) - Ministri spoljnih poslova i ekonomije Zapadnog Balkana i visoki zvaničnici Evropske komisije sastaće se u četvrtak u Beogradu s ciljem da razmotre programe koji bi mogli da podstaknu privredni rast i privuku privatne institucije u region.

U ime Vlade Srbije, na temu "Ekonomsko upravljanje i povezanost" raspravljaće ministri spoljnih poslova i privrede Ivica Dačić i Željko Sertić, dok će Evropsku komisiju predstavljati potpredsednik Jirki Karainen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << komesar za proširenje EU Štefan File, specijalni izaslanik italijanskog predsedavanja EU Anrea Oricio, kao i generalni sekretar Regionalnog saveta za saradnju Goran Svilanović.

Kako su agenciji Beta ranije rekli izvori u Evropskoj komisiji, ministri se sastaju kako bi razmotrili programe za pospešenje rukovodjenja ekonomijom, strukturne reforme, regionalnu saradnju i infrastrukturne projekte.

Na skupu bi trebalo da učestvuju šefovi diplomatija i ministri ekonomije ili finansija Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore, kao i visoki predstavnici medjunarodne zajednice i EU.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sertić očekuje saglasnost o infrastrukturnim projektima

Izvor: Beta, 23.Okt.2014

BEOGRAD, 23. oktobra 2014. (Beta) - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da očekuje da na sastanku ministara spoljnih poslova i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana i predstavnika Evropske komisije u četvrtak u Beogradu bude postignuta saglasnost o infrastrukturnim projektima, ali i obezbedi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.