Popović:Ne ići u EU, pitanje KiM vratiti u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2017, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović:Ne ići u EU, pitanje KiM vratiti u UN

Predsednički kandidat DS S Aleksandar Popović večeras je rekao da se zalaže za vojnu neutralnost Srbije, vraćanje pregovora o KiM u Ujedinjene nacije, a protivi približavanju EU.

Popović je na predstavljanju kandidata za predsednika Srbije na javnom servisu rekao da je za prekid razgovora u Briselu, da se pitanje KiM vrati u UN i da za to treba uložiti napor kako bi se ostvarilo.

On je smatra da se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU očigledno raspada EU i da je to i sama priznala te da se u Uniji, inače, gubi sloboda i ekonomska i politička.

Kako je rekao, potrebno je da sprovodimo svoju politiku, da sarađujemo u meri koja odgovara i nama i toj drugoj strani, a da ekonomska politika bude bez prisustva MMF.

Prema njegovim rečima, politika slepog slušanja EU ne daje ni ekonomske niti bilo koje druge rezultate.

On je dodao i da je protiv izgradnje puta za Drač uz ocenu da to nikada neće biti luka koju će koristiti srpska privreda i nazivajući to putem "velike Albanije".

Govoreći o kohabitaciji Popović je rekao da je to normalna stvar.

"Ko god je negira, negira i sadašnji ustav i sadašnja zakonska rešenja", kazao je Popović i dodao da se i vlast i opozicija protive mogućnosti kohabitacije.

Popović je rekao i da bi kao predsednik države davao neke ideje kako da se stvari u pojedinim oblastima urede, poprave, kao što su za povećanje nataliteta. Dodao je i da bi se zalagao za zakon o ćirilici, da se protivi subvencijama stranim investitorima, a zalagao bi se za razvoj sela i poljoprivrede...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.