Otvorena Palata pravde u Prištini

Izvor: VOA, 25.Mar.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena Palata pravde u Prištini

Premijer Kosova Isa Mustafa i evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han, svečano su danas otvorili kompleks kosovske Palate pravde u Ajvaliji kod Prištine, čiju su gradnju  finansirali Evropska unija i Vlada Kosova. Svečanoj ceromoniji tim povodom, prisustvovali  su predsednica Kosova Atifete Jahjaga i visoki lokalni i međunarodni zvaničnici, kao i zaposleni u pravosudnom sitemu na >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Kosovu.

Premijer Kosova Isa Mustafa je rekao  je nakon svečanog otvaranja kompleksa kosovske Palate pravde da je Vlada Kosova izuzetno opredeljena da se pravosudni sistem gradi prema evropskim standardima i da je EU  značajno doprinela stvaranju i jačanju pravosudnog sistema na Kosovu.

„Ova zgrada je izgrađena po evropskim standardima,  omogućava normalan rad sudovima i  tužilaštva i omogućava našim građanima lakši pristup pravnim institucijama.  Kao što je i planirano četiri zgrade u okviru Palate služiče da prihvati sudove - Osnovni sud Prištine,  Vrhovni sud Kosova, odgovarajućih tužilaštva i za radnike EULEKS-a“, rekao je Mustafa.

Evropski komesar za politike dobrosusedstva i proširenja Johanes Han ocenio je, tokom svečanog otvaranja zgrade Palate pravde, da je vladavina pravde temelj na kojem počiva Evropska unija.

„Izgradnja vladavine prava je investicija u vašu budućnost i doprineće stvaraju ekonomske perspektive za ljude, posebno za mlađe generacije. Funkcionalno, nepristrasno i nezavisno pravosuđe je suštinsko i nešto bez čega nijedna stabilna i prosperitetna zemlja ne može“, kazao je Han.

Kompleks Kosovske palate pravde izgradjen je u okviru projekta “Poboljšanja infrastrukture u sektoru vladavine prava". Ukupna vrednost projekta je 30 miliona evra, a EU je izdvojila 26 miliona i sto hiljada evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Mustafa: Srbi između Prištine i BG

Izvor: B92, 26.Mar.2015, 00:56

Premijer Kosova Isa Mustafa rekao je da su kosovski Srbi ostali negde između Prištine i Beograda i da tako ne mogu da ostvaruju svoja prava...On je izjavio je da će se Specijalni sud baviti samo slučajevima koji su navedeni u izveštaju izvestioca Saveta Evrope Dika Martija...Mustafa je na manifestaciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.