Novosađanin terao siromaha da prevozi imigrante u EU

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanin terao siromaha da prevozi imigrante u EU

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv 33-godišnjeg Novosađanina zbog sumnje da je pretnjama, kao i zloupotrebom teških materijalnih prilika pokušao da natera jednog žitelja Bačkog Petrovog Sela u opštini Bečej da za njega prevozi grupu ilegalnih migranata.

Novosađanin je osumnjičen da je pokušao da natera ovog čovjeka da grupu ilegalnih migranata preveze preko Mađarske u neku od zemalja Evropske unije, saopštila je novosadska Policijska uprava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Da bi ga primorao da nezakonito preveze migrante u EU, osumnjičeni je uputio i pretnje njegovoj majci.

Zbog pretnji upućenih majci, policija u Bečeju podnela je protiv osumnjičenog, osim krivične prijave za trgovinu ljudima, i krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbednosti.

O pokušaju primoravanja na krivično delo trgovine ljudima policija je obavestila i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, da bi ova ustanova preduzela dalje mere iz svoje nadležnosti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.