NOVA EVROPA: Italija zauzima mesto Britanije na čelu EU, zajedno sa Nemačkom i Francuskom

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA EVROPA: Italija zauzima mesto Britanije na čelu EU, zajedno sa Nemačkom i Francuskom

Nemačka, Francuska i Italija pripremaju nove impulse EU i činiće, posle Bregzita, okosnicu "nove Evrope", piše danas nemački list "Bild".

Sa premijerom Mateom Rencijem Italija iz drugog reda članica prelazi u prvi zauzimajući mesto Britanije, navodi list dodajući da će po tom novom planu predsednik Evropskog saveta Donald Tusk biti "produžena ruka tog trija" u Briselu.

Nemačka, Francuska i Italija žele da izrade zajedničke predloge koji će dati >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Evropskoj uniji "novi impuls" posle Bregzita.

To je sinoć u Berlinu najavila kancelarka Angela Merkel posle sastanka sa Rencijem i predsednikom Francuske Fransoa Olandom.

Foto: Tanjug/AP

Lideri Nemačke, Francuske i Italije poručili su danas da neće biti pregovora sa Velikom Britanijom o njenom izlasku iz EU dok London zvanično ne objavi svoju nameru da napusti taj blok.

- Saglasili smo se da neće biti formalnih ili neformalnih razgovora sa Britanijom dok se ne aktivira član 50 (Lisabonskog ugovora) - poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel nakon sastanka sa Olandom i Rencijem, preneo je AP.

Foto: Tanjug/AP

Ona je dodala da će se Nemačka, Francuska i Italija zalagati za novi podsticaj EU, navodi AFP.

- Predložićemo našim kolegama (iz EU) da bi trebalo da damo novi podsticaj narednih meseci - rekla je Merkel dodajući da oblasti u kojima bi to trebalo uraditi uključuju "odbranu, rast ili radna mesta i konkurentnost".

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Stardžon će u Briselu preneti stavove Škotske

Izvor: Beta, 28.Jun.2016

Premijerka Škotske Nikola Stardžon rekla je da odlazi danas u Brisel da prenese stavove Škotske posle glasanja o izlasku Velike Britanije iz EU, i da je potpuno odlučna da brani mesto te britanske oblasti u Uniji, uprkos Bregzita."Odlučna sam, potpuno sam odlučna da očuvam vezu i mesto Škotske...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.