NOVA EVROPA: Italija zauzima mesto Britanije na čelu EU, zajedno sa Nemačkom i Francuskom

Nemačka, Francuska i Italija žele da izrade zajedničke predloge koji će dati Evropskoj uniji "novi impuls" posle Bregzita

  • 2

Nemačka, Francuska i Italija pripremaju nove impulse EU i činiće, posle Bregzita, okosnicu "nove Evrope", piše danas nemački list "Bild".

NA DNEVNOM REDU PETICIJA KOJU JE POTPISALO 3 MILIONA LJUDI: Parlament u Britaniji razmatra rezultate Bregzita

Sa premijerom Mateom Rencijem Italija iz drugog reda članica prelazi u prvi zauzimajući mesto Britanije, navodi list dodajući da će po tom novom planu predsednik Evropskog saveta Donald Tusk biti "produžena ruka tog trija" u Briselu.

Nemačka, Francuska i Italija žele da izrade zajedničke predloge koji će dati Evropskoj uniji "novi impuls" posle Bregzita.

To je sinoć u Berlinu najavila kancelarka Angela Merkel posle sastanka sa Rencijem i predsednikom Francuske Fransoa Olandom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lideri Nemačke, Francuske i Italije poručili su danas da neće biti pregovora sa Velikom Britanijom o njenom izlasku iz EU dok London zvanično ne objavi svoju nameru da napusti taj blok.

- Saglasili smo se da neće biti formalnih ili neformalnih razgovora sa Britanijom dok se ne aktivira član 50 (Lisabonskog ugovora) - poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel nakon sastanka sa Olandom i Rencijem, preneo je AP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ona je dodala da će se Nemačka, Francuska i Italija zalagati za novi podsticaj EU, navodi AFP.

- Predložićemo našim kolegama (iz EU) da bi trebalo da damo novi podsticaj narednih meseci - rekla je Merkel dodajući da oblasti u kojima bi to trebalo uraditi uključuju "odbranu, rast ili radna mesta i konkurentnost".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    28. jun 2016 | 14:18

    To je to kao i za vreme drugog svetskog rata, Hitler,Musolini, mozda se Fransoa ne uklapa ali uklopice se polako.

  • Kate

    30. jun 2016 | 15:52

    Zato je UK i izasla iz EU i sada pregovara sa Putinom o novim trgovinskim odnosima. Istorija se ponavlja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA