Miščević: EK se ne bavi pojedinačnim slučajevima poput Savamale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: EK se ne bavi pojedinačnim slučajevima poput Savamale

Šefica pregovaračkog tima Srbije za pristupanje EU Tanja Miščević izjavila je da Evropska komisija, posle otvaranja poglavlja 23 i 24 ne ulazi u pojedinačne slučajeve poput Savamale.

Ona je rekla za izdanje beogradskog lista "Danas" od petka da je "poenta izgradnja institucija i sistema stabilne demokratske države što podrazumeva i jačanje uloge državnih institucija i kontrolne uloge nezavisnih tela i civilnog društva".

"Da nam se ne bi dešavalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se to ne radi, uveli smo mehanizam za upozoravanje", rekla je ona.

Upitana kako ćemo se upozoriti na to da policija ne dođe na poziv građana kao što je bio slučaj u Savamali, Miščević je odgovorila da novinar "uporno ide na pojedinačne slučajeve".

"Prosto je nemoguće baviti se pojedinačnim slučajevima. Tu su reforma policije, novi zakon o policiji, načini postupanja u različitim slučajevima. Ako tu primećuje problem, onda imamo problem sa poglavljem 24", rekla je Miščević.

U izbornoj noći između 24. i 25. aprila nepoznate osobe sa fantomkama porušile su nekoliko objekata u beogradskoj Savamali, a još nije poznato ko je za to odgovoran.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Miščević: EK ne ulazi u pojedinačne slučajeve poput Savamale

Izvor: N1 televizija, 29.Jul.2016

Šefica pregovaračkog tima Srbije za pristupanje EU Tanja Miščević izjavila je da Evropska komisija, posle otvaranja poglavlja 23 i 24 ne ulazi u pojedinačne slučajeve poput Savamale...Ona je rekla za izdanje beogradskog lista "Danas" od petka da je "poenta izgradnja institucija i sistema stabilne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.