Migrantkinje umrle od hladnoće u Bugarskoj

Izvor: RTS, 07.Feb.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantkinje umrle od hladnoće u Bugarskoj

Dve migrantkinje, koje su juče nađene mrtve u ruralnom planinskom regionu Bugarske, preminule su od posledica smrzavanja, saopštile su bugarske vlasti u trenutku kada tražioci azila nastavljaju sa pokušajima da dopru do EU uprkos jakoj zimi.
Preminule žene pripadale su grupi od 19 migranata, među kojima je i 11 dece, koje je pogranična >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policija juče pronašla u blizini jugoistočnog gradića Malo Trnovo, a još se ne zna koje su nacionalnosti, prenosi AFP.
"Preminule su dve žene - jedna mlađa i jedna sredovečna. Naši graničari učinili su sve da im pomognu, noseći ih na rukama u pokušaju da ih zagreju, ali je hladnoća učinila svoje", rekla je ministarka unutrašnjih poslova Rumjana Bašvarova bugarskoj privatnoj televiziji bTV.
U saopštenju ministarstva se navodi da je jedna žrtva imala između 14 i 16 godina starosti, a druga između 30 i 40.
Sva deca iz grupe nađenih migranata, uzrasta između četiri i šest godina, prebačena su u bolnicu sa promrzlinama, dok su dve odrasle osobe u kritičnom stanju, rekao je portparol bolnice agenciji Fokus.
U regionu u kojem su dve žene preminule vladaju veoma nepovoljni zimski uslovi sa jakim vetrovima, oko 30 centimetara snega i veoma niskim temperaturama.
Ovo je drugi put ove zime da migranti u Bugarskoj podlegnu posledicama smrzavanja, nakon što su u januaru smrznuta tela dvojice muškaraca nađena u planinskoj oblasti na granice Bugarske sa Srbijom, navodi francuska agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dve migrantkinje se smrzle na smrt u Bugarskoj

Izvor: Radio 021, 07.Feb.2016

Dve migrantkinje, koje su juče nađene mrtve u ruralnom planinskom regionu Bugarske, preminule su od posledica smrzavanja, saopštile su bugarske vlasti u trenutku kada tražioci azila nastavljaju sa pokušajima da dopru do EU uprkos jakoj zimi...Preminule žene pripadale su grupi od 19 migranata, među...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.