Marinković na Odboru za energetiku i industriju EP

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinković na Odboru za energetiku i industriju EP

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Marinković učestvovao je u sredu u radu Odbora za energetiku i industriju Evropskog Parlamenta u Briselu, saopšteno je iz Marinkovićevog kabineta.

Glavne tačke dnevnog reda bile su izveštaj o pregovorima o transatlantskom partnerstvu o trgovini i ulaganjima između SAD i EU, koji predviđa intenzivniju saradnju između dva velika partnera na polju energetike, kao i mogućnostima da se zemlje Evrope snabdevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gasom iz SAD, navodi se u saopštenju.

Ovaj projekat zasigurno u narednom periodu može da obezbedi energetsku bezbednost celoj Evropi ali je ključan i za ozbiljan podsticaj ekonomskom razvoju i investicijama.

Razgovaralo se takođe o zajedničkoj energetskoj politici na nivou EU i zemalja koje nisu članice i predstavljeni su planovi Evropske energetske zajednice u cilju boljeg energetskog regionalnog povezivanja i saradnje, navedeno je u saopštenju.

Na posebnom sastanku sa privrednicima diskutovano je o mogućnostima interkonekcije između zemalja Zapadnog Balkana ali i napretku zemalja po pitanju III paketa direktiva EU u oblasti energetike.

Sastancima je pored potpredsednika Marinkovića prisustvovala i predsednica Odbora za privredu, energetiku, turizam i regionalni razvoj Narodne skupšine Republike Srbije Aleksandra Tomić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Podrška realizaciji ciljeva energetske zajednice

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2015

SARAJEVO - Delegacija Parlamentarne skupštine BiH podržala je u Briselu, tokom sastanka Odbora za industriju, istraživanje i energiju Evropskog parlamenta, realizaciju ciljeva Energetske zajednice u pravcu širenja jedinstvenog evropskog energetskog tržišta na zemlje jugoistočne Evrope i druge...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.