Lideri EU skratili samit da izbegnu proteste

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Dec.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri EU skratili samit da izbegnu proteste

Evropski lideri završili su samit već u ranim jutarnjim satima 19. decembra kako bi izbegli protest poljoprivrednika koji su blokirali centar Brisela. Glavne teme samita bile su najveći evropski izazovi u ovom trenutku - podsticanje investicija i situacija na istočnim granicama bloka. Lideri EU razmenili su poglede o ruskoj politici prema susedima i mogućim odgovorima a predsednik Evropskog saveta istakao je da se do dugoročnog rešenja za Ukrajinu ne može doći bez jedinstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << evropske strategije za Rusiju. Samit je potvrdio i novi investicioni plan EU ali će se o detaljima, posebno oko uticaja doprinosa za novi fond na budžete članica, još razgovarati.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Tusk: Situacija u Ukrajini zavisi i od strategije EU prema Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 20.Dec.2014, 13:27

20.12.2014. -..Perspektive regulisanja situacije u Ukrajini zavise i od strategije EU prema Rusiji, smatra predsednik Evropskog saveta Donald Tusk...„Nećemo naći daleke perspektive, dugoročno rešenje za Ukrajinu bez adekvatne i stalne, čvrste i odgovorne strategije prema Rusiji, izjavio je Tusk...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.