LSV protestuje zbog dolaska fudbalera iz Luganska u Novi Sad

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV protestuje zbog dolaska fudbalera iz Luganska u Novi Sad

Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je danas nameru čelnika fudbalskog kluba Novi Sad da odigraju prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk.

LSV navodi da takav poziv predstavlja grubo mešanje politike u sport.

"Takvi potezi mogu omesti Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i unose zbunjenost u odnos Srbije prema teritorijalnom integritetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ukrajine. Tražimo od nadležnih organa da se oglase tim povodom", navodi se u saopštenju.

Predsednik UO Novog Sada Tomislav Lovreković je juče kazao za 021 da će se utakmica odigrati krajem avgusta uprkos tome što Lugansk nije priznata država i da će meč biti humanitarnog karaktera.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV osuđuje nameru FK Novi Sad da igra meč sa Luganskom

Izvor: Kurir, 29.Jul.2014

Takvi potezi mogu veoma lako omesti Srbiju na putu integracija ka Evropskoj uniji i unose zbunjenost u odnos Srbije prema teritorijalnom integritetu Ukrajine, navodi se u saopštenju LSV..NOVI SAD - Liga socijaldmeokrata Vojvodine osudila je danas nameru nižerazrednog fudbalskog kluba Novi Sad da igra...

Nastavak na Kurir...

"NS nema veze sa Luganskom"

Izvor: B92, 29.Jul.2014

Kabinet gradonačelnika Novog Sada je naveo da ne učestvuje u organizaciji utakmice na kojoj treba da učestvuje reprezentacija Luganska. Prethodno je najavljeno da će selekcija nepriznate republike koja se odvojila od Ukrajine odigrati prijateljsku utakmicu sa FK Novi Sad.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.