banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
Kategorije


Kako izgleda to?
Vaš glas
U fokusu
Regioni
Izvori
Arhiva

Korisnicki servisi

Naši sajtovi

Fan stranice

PromoKuća dobrih vesti u najužem izboru za doprinos korporativnoj filantropiji  

15.Jan.2014, 08:00, Izvor: DobreVesti.rs Kuća dobrih vesti u najužem izboru za doprinos korporativnoj filantropiji

BEOGRAD – Trag fondacija će po sedmi put, na ceremoniji zakazanoj za 18. januar dodeliti nagradu za korporativnu filantropiju VIRTUS,  a naša "Kuća dobrih vesti" našla se u najužem izboru za dobijanje Virtus Specijalne nagrade koja se medijima dodeljuje za medijski doprinos u ovoj oblasti.


Ceremonija dodele nagrada obaviće se u hotelu Hajat Ridžensi (Hyatt Regency), a ove godine Trag fondacija nagradu dodeljuje u partnerstvu sa Evropskom unijom i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU).
Prestižna nagrada za korporativnu filantropiju dodeljuje se svake godine.
Svrha ove prestižne nagrade je da prepozna i javno istakne kompanije i preduzeća koja svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju najbolji primer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti u svetu odgovornog poslovanja.
Poruka nagrade - da opšte dobro postane svakodnevni deo naših života
Jedan od ciljeva nagrade je da dalje promoviše i stimuliše filantropiju u našoj zemlji kako bi se što veći broj kompanija i preduzetnika, ali i pojedinaca, u budućnosti uključio u slične korisne programe ili akcije.
Na konkurs su mogli da konkurišu strane i domaće kompanije, mala i srednja preduzećam, kao i mediji, a rok za prijavu bio je 1. novembar 2013.
Virtus nagrade će se dodeliti za sledeće kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, za malo i srednje preduzeća, koja pokazuju odgovornost prema zajednici u kojoj žive ulažući u opštedruštvene, neprofitne projekte i organizacije i za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora.


 
Četiri posebna priznanja, među kojima i ona za medijski doprinos
Uz ove nagrade, dodeliće se i četiri posebna Virtus priznanja: za podršku najinovativnijem projektu godine, za doprinos socijalnom uključivanju, nagrada za volontiranje i specijalna nagrada za medijski doprinos.
Specijalna Virtus nagrada za medijski doprinos se dodeljuje medijskoj kući ili novinaru te kuće čiji su tekstovi, prilozi ili nastupi posebno doprineli razvoju i unapređenju filantropske i dobročinske kulture u Srbiji tokom jedne godine. Shvatajući u potpunosti značaj medija u društvu, ovo je nagrada koja daje dalji stimulans novinarskoj profesiji da se aktivno bavi i promoviše ovu važnu temu.
Za "Kuću dobrih vesti" i sama nominacija je veoma značajna jer je usledila samo posle nešto više od godinu dana postojanja naših internet novina, čiji je osnovni moto poslovanja "Naše je samo ono što drugima damo". Hvala svima koji su nas za ovo priznanje predložili.
Pobednici konkursa će dobiti pravo da koriste zvanični znak VIRTUS nagrade za 2013. na svim svojim proizvodima, promotivnim materijalima i dokumentima, posebno napravljenu skulpturu, umetnički autorski rad koji simbolizuje ideju davanja za opšte dobro i medijsku promociju od strane Fondacije.
Na ovaj način „Trag fondacija“ želela je da pokrene sistematičnu kampanju za oživljavanje i reafirmaciju filantropskih ideja i stavova u našem društvu čija je poruka da davanje za opšte dobro ponovo treba da postane svakodnevni i uobičajeni deo naših života.
Trag je domaća fondacija koja podstiče ljude da se aktivno uključe u poboljšanje života u mestima u kojima žive.
U ovoj Fondaciji veruju da su i male promene na bolje važne i da svako može da im doprinese. Zato pomaže ljudima koji žele da pomognu sami sebi nudeći im mogućnost da dođu do sredstava i znanja koja im mogu olakšati rešavanje problema. U proteklim godinama ova fondacija podržala je gotovo 1000 uspešnih projekata u ukupnoj vrednosti od preko četiri miliona evra, širom Srbije i Crne Gore. Ovde možete videti dosadašnje dobitnike Virtus nagrade.
Izvor: Kuća dobrih vestiTrag fondacijakorporativna filantropijaVIRTUSmedijski doprinosspecijalna nagradanominacijaEvropska unijaTim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade SrbijeHyatt Regencystandardiopšte dobrokompanijemala i srednja preduzećadoprinosvolontiranjepartnerstvomedijilokalne zajedniceživotdobročinska kulturaodgovorno poslovanjeKuća dobrih vesti
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na DobreVesti.rs...   
      
Losa vest 1 Dobra vest 0

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva ovog sajta, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite kako bi uklonili sporni sadržaj.