Kameron: Za sada nećemo formalno tražiti istupanje iz EU

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Za sada nećemo formalno tražiti istupanje iz EU

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u prvom obraćanju parlamentu posle Bregzita da London “za sada“ neće formalno tražiti istupanje iz Evropske unije.

On je dodao da rezultati referenduma, na kom su se Britanci izjasnili za nezavisnost od Evropske unije, nisu ishod koji je najbolji za Veliku Britaniju, prenosi B92.

Ipak, on je naveo da ne može da postoji sumnja u rezultate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
“Ostajem pri svojim upozorenjima koja se tiču rizika od napuštanja Evropske unije, ali odluka građana mora da bude poštovana na najbolji mogući način, a proces implementiranja odluke mora odmah da počne“, dodao je Kameron.

Premijer Britanije je dodao da postoji fundamentalna odgovornost da se zemlja ujedini, kao i da se treba odupreti govoru mržnje, koji je poslednjih dana upućen migrantima i strancima u Britaniji.

“Britanija napušta Evropsku uniju, ali mi ne smemo da okrenemo leđa Evropi ili ostatku sveta. Pregovori će tražiti jaku, odlučnu i posvećenu politiku“, istakao je Kameron.

Prema njegovim rečima, on nije lako doneo odluku o napuštanju premijerskog mesta, ali je dodao i da je to uradio u nacionalnom interesu
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.