Joksimović i Smerkolj o fondovima EU

Izvor: RTS, 22.Maj.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović i Smerkolj o fondovima EU

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je u Ljubljani sa slovenačkom ministrkom za razvoj i evropsku koehezionu politiku Alenkom Smerkolj o unapređenju saradnje dve države u oblasti korišćenja fondova EU.
Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za tehničku podršku i prenošenje iskustava Slovenije u blagovremenoj pripremi Srbije kao zemlje kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za korišćenje sredstava iz evropskih kohezionih i strukturnih fondova koji postaju dostupni članstvom u EU, prenosi Tanjug.
Smerkolj je ukazala na značaj pravovremene institucionalne pripreme za korišćenje ovih fondova, s obzirom da se radi o višestruko većem novcu u odnosu na iznose predpristupnih IPA fondova koje koriste zemlje koje su kandidati za članstvo, kao što je sada slučaj Srbije.
Joksimovićeva, koja je i nacionalni IPA koordinator istakla je važnost tih fondova za Srbiju, posebno u smislu institucionalnog jačanja kapaciteta za efikasnoo programiranje i korišćenje sredstava.
Ministarke su se složile da je osposobljenost administracije i jačanje kapaciteta za upravljanje IPA sredstvima najbolja priprema države za efikasno korišćenje mnogo većih kohezionih fondova nakon stupanja u članstvo.
Joksimovićeva boravi u dvodnevnoj poseti Sloveniji. Ona je juče razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Slovenije Karlom Erjavecom, državnom sekretarkom u Ministarstvu spoljnih poslova zaduženom za bilateralnu saradnju i evropske poslove Dragoljubom Benčinom, kao i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.
Joksimovićeva je, zajedno sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, juče učestvovala i na panelu "Srbija na putu ka EU".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saradnja Srbije i Slovenije u korišćenju fondova E

Izvor: Akter, 22.Maj.2015

Ministarka bez portfelja, zadužena u Vladi Srbije za evropske integracije, Jadranka Joksimović sastala danas je u Ljubljani s ministarkom bez portfelja Slovenije zaduženom za razvoj i evropsku kohezionu politiku Alenkom Smerkolj razgovarala o unapređenju saradnje dve države u korišćenju fondova...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.