HRVATSKA PONOVO BLOKIRA SRBIJU Propao pokušaj da se postigne konsenzus za otvaranje poglavlja 23

Izvor: Blic, 04.Maj.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA PONOVO BLOKIRA SRBIJU Propao pokušaj da se postigne konsenzus za otvaranje poglavlja 23

Predsedavjuća EU Holandija pokuššala je danas, posle pauze od nekoliko sedmica, da postigne konsenzus zemalja članica po pitanju otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije i Unije, ali je Hrvatska ostala pri stavu da ne daje saglasnost.

Kako saznaje Tanjug, Hrvatska je na sastanku zemalja članica EU u Briselu na ambasadorskom nivou ponovila da ne možže da se složži sa otvaranjem poglavlja 23 uz već poznate argumente po pitanju regionalne nadležžnosti srpskog suda za ratne zločine i zastupljenosti hrvatske manjine u parlamentu Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA BLOKIRANA NA PUTU ZA EU: Hrvatska opet postavila rampu

Izvor: Kurir, 04.Maj.2016

...Hrvatska je na sastanku zemalja članica EU u Briselu na ambasadorskom nivou ponovila da ne možže da se složži sa otvaranjem poglavlja 23 uz već poznate argumente po pitanju regionalne nadležžnosti srpskog suda za ratne zločine i zastupljenosti hrvatske manjine u parlamentu Srbije..Izvori...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.