Francuska pohvalila napredak Srbije na putu ka EU

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska pohvalila napredak Srbije na putu ka EU

Predsednica Odbora za spoljne poslove Nacionalne skupštine Francuske Elizabet Gigu pohvalila je danas napredak Srbije u procesu evropskih integracija.

Gigu, koja je u Skupštini Srbije razgovarala sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Aleksandrom Đurović o napretku Srbije u procesu evrointegracija, istakla je da je uloga Skupštine ne samo donošenje reformskih zakona, već i kontrola njihove primene, ali i održavanje stalnog dijaloga sa građanima i civilnim društvom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Đurović je, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, zahvalila Francuskoj na snažnoj podršci koju pruža Srbiji na putu evropskih integracija, poručivši da u Narodnoj skupštini postoji konsenzus po pitanju evropskih integracija.

Ona je podsetila da je u decembru 2013. doneta Rezolucija o ulozi Narodne skupštine i načelima u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, čime su Narodna skupština i relevantni odbori uključeni u proces pregovora za članstvo.

U kontekstu evropskih integracija Đurović je istakla i značaj regionalne saradnje država zapadnog Balkana i navela da Srbija aktivno učestvuje u svim regionalnim inicijativama.

Sagovornice su razmenile mišljenje i iskustvo i po pitanju zastupljenosti žena u dva parlamenta i značaju funkcija koje obavljaju.

Sastanku su prisustvovale i zamenica predsednice Odbora Dijana Vukomanović i članica Odbora Aleksandra Tomić, kao i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.