Fajmanov novi posao – lobiraće za Viner štediše

Izvor: RTS, 26.Sep.2016, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajmanov novi posao – lobiraće za "Viner štediše"

Bivši austrijski kancelar Verner Fajman, koji je 9. maja podneo ostavku na sve političke funkcije, našao je novi posao – lobiraće za austrijsko osiguranje "Viner Štediše".
Bečki dnevnik Prese tvrdi da Fajman treba da lobira za "labavljenje" pravila EU po pitanju građevinskih projekata Beča.

Konkretno se radi o propisima u vezi osiguravajućih društava koja žele da investiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u izgradnju stambenog prostora.
Takve investicije, prema cilju naloga za lobiranje, treba da budu moguće sa manje sopstvenog kapitala.
Fajman je godinama bio ministar za građevinarstvo, odnosno izgradnju stanova i obnovu grada u vladi grada i pokrajine Beč.
Podneo je 9. maja ostavku na sve političke funkcije, a 20. juna registrovao delatnost lobiste.
Prethodno je Fajman dobio "neplaćeni" posao, pošto je od generalnog sekretara UN imenovan za specijalnog izaslanika za borbu protiv nezaposlenosti mladih.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NOV POSAO BIVŠEG KANCELARA: Fajman lobira za Viner štediše

Izvor: Kurir, 26.Sep.2016

...Fajman treba da lobira za "labavljenje" pravila EU po pitanju građevinskih projekata Beča, piše bečki dnevnik Prese..Reč je o propisima u vezi sa osiguravajućim društvima koja žele da investiraju u izgradnju stambenog prostora Takve investicije, prema cilju naloga za lobiranje, treba da budu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.