EU: Zid prebacuje problem na Srbiju, Pinter: Zid nije protiv Srbije

Izvor: Press, 30.Jun.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Zid prebacuje problem na Srbiju, Pinter: Zid nije protiv Srbije

Komesar Evropske unije za migracije Dimitris Avramopulos je danas izjavio da se Mađarska suočava sa velikim prilivom migranata, ali je istakao da će jednostrana rešenja za povećani priliv "samo prebaciti problem na susednu zemlju, umesto da ga reši", dok je mađarski ambasador u Srbiji Atila Pinter poručio da zid nije protiv Srbije i njenih građana.
       Avramopulos je dodao da, sa druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << strane, svaka članica EU ima pravo da zaštiti sopstvenu granicu, prenela je agencija AP, podsetivši da je Mađarska najavila da će na granici sa Srbijom izgraditi zid visok četiri metra kako bi sprečila ilegalni ulazak migranata. Komesar EU je naveo da pritisak koji Mađarska trpi od priliva ilegalnih imigranata može da se poredi sa onim što doživljavaju Grčka i Italija, u koje migranti stižu morskim putem, preko Sredozemlja. Mađarski šef diplomatije Peter Sijarto je obavestio Avramopulosa da je od početka godine u Mađarsku ušlo više od 67.000 ilegalnih migranata. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas dažičana ograda ne rešava problem azilanata.dok je mađarski ambasador u Srbiji Atila Pinter poručio da zid nije protiv Srbije i njenih građana.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.