Izvor: Blic, 23.Avg.2016, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport osudio napad na Bobana Stojanovića

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport osudio je današnji napad na gej-aktivistu i organizatora Parade ponosa Bobana Stojanovića, koji se dogodio u centru Beograda.

"Osuđujem brutalan napad na B. Stojanovića u centru Beograda, bitno je da nadležni organi hitno ispitaju slučaj i da se napadači privedu pravdi", napisao je Devenport na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tviteru.

Gej aktivista i organizator Parede ponosa Boban Stojanović napadnut je danas u centru Beograda, saopštila je organizacija "Parada ponosa Beograd".

Osuđujem brutalan napad na B Stojanovića ucentru Beograda, bitno je da nadležni organi hitno ispitaju slučaj i da se napadači privedu pravdi

Kako je navedeno, Stojanović je razgovarao telefonom kada je jedan od napadača počeo da dobacuje: "Evo ga peder!" da bi mu nakon toga zadao snažan udarac u predelu nadlaktice i nastavio da mu se unosi u lice uz prozivanje Stojanovića na osnovu seksualne orijentacije.

Stojanović je uspeo da se odmakne od napadača koji su nastavili da ga ponižavajućim tonom, pred građanima koji su se tu zateklli, nazivaju "pederom".

Gej aktivista Boban Stojanović napadnut U SRED DANA

"Kao i posle svakog napada, osećam se uplašeno i ljuto. Ovo nije prvi napad koji doživljavam i prvo što mi padne na pamet nakon toga je – moglo je i gore. To nije u redu. Siguran sam da sam ja danas samo jedan od nekoliko LGBT osoba koje su u Srbiji napadnute", rekao je Stojanović, a prenosi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Devenport osudio napad na Bobana Stojanovića

Izvor: N1 televizija, 23.Avg.2016

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport osudio je napad na gej-aktivistu i organizatora Parade ponosa Bobana..

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.